Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Τηλεόραση
Από χτες στην ψηφιακή εποχή

Από χτες στις 16.42 βγήκε στον αέρα το συνδρομητικό ψηφιακό «μπουκέτο» της «Νονa», ενώ για λόγους «ανωτέρας βίας», ο υπουργός Τύπου δεν υπέγραψε χτες, όπως είχε ανακοινωθεί, τη σύμβαση με τη «Multichoice». Η σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο θα υπογραφεί τελικά την ερχόμενη Δευτέρα στις 8 το βράδυ. Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το δημόσιο, η «Multichoice» παίρνει το προβάδισμα στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ την ίδια ώρα ο ΟΤΕ και η ΕΡΤ εκπέμπουν ακόμη τα.... δοκιμαστικά τους.

«Σημαντική» χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής της «Netmed» Λάμπης Ταγματάρχης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Nova, τη χτεσινή στιγμή, αφού άνοιξε ο δρόμος για την είσοδο στην ψηφιακή εποχή.

Στα μενού της «Nova», περιλαμβάνονται τα προγράμματα των «Filmet», «Filmsat», «Supersport», «K-TV». θεματικά προγράμματα των BBC, CNN INT'L, CARTOON, καθώς και οι ιδιωτικοί σταθμοί MEGA, ANTEN1, STAR, MAD TV, NEW CHANNEL, ALTER 5. Το μενού, επίσης, περιλαμβάνει υπηρεσίες πληροφόρησης, ελεύθερα δορυφορικά προγράμματα, καθώς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ολα τα προγράμματα και οι υπηρεσίες της «Nova» προσφέρονται με μηνιαία συνδρομή 15.500 δρχ. Ο δορυφορικός εξοπλισμός για ένα πλήρες εγκαταστημένο σύστημα κοστίζει 149.000 δρχ. Για τη λήψη των δορυφορικών προγραμμάτων από τους δορυφόρους «Hot Bird 2», «Hot Bird 3», χρειάζεται ένα ψηφιακό δορυφορικό δέκτη - αποκωδικοποιητή, κάρτα πρόσβασης, μια δορυφορική κεραία και επαγγελματική εγκατάσταση από ειδικευμένους και εξουσιοδοτημένους τεχνικούς της «Nova». Για όσους διαθέτουν αναλογικό αποκωδικοποιητή του «Filmnet», θα χρειαστεί ο νέος ψηφιακός αποκωδικοποιητής για τη νέα ψηφιακή υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org