Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ
Για την ψήφο των ομογενών

Κατηγορηματικά αντίθετο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, σημειώνει τα παρακάτω:

«Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την εξαγγελία της κυβέρνησης για την ψήφο των ομογενών του εξωτερικού. Θα βρει το Κόμμα μας αντιμέτωπο και σε αυτές τις επιδιώξεις της.

Οι κυβερνητικές προτάσεις δε διευρύνουν τα δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού, αλλά τα περιορίζουν. Εγκυμονούν μεγάλο κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού σώματος, οδηγώντας στην τεχνητή του διόγκωση. Θα πρόκειται ουσιαστικά για ανεξέλεγκτη ψηφοφορία, αφού θα συμμετέχουν σε αυτήν άνθρωποι που δεν έχουν στοιχειώδη ενημέρωση και επαφή με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και το κυριότερο δε θα έχουν καμιά συνέπεια ή επίπτωση από το αποτέλεσμα των εκλογών, στις οποίες θα συμμετάσχουν.

Ειδικά η επιστολική ψήφος ή "η χρησιμοποίηση άλλου πρόσφορου μέσου" εισάγει τέτοιες διαδικασίες που θα επιτρέπουν στην κάθε κυβέρνηση ή και σε διάφορους μηχανισμούς που δρουν στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, κρατικούς ή μη, να παρεμβαίνουν και να διαμορφώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η διαδικασία αυτή αφήνει μεγάλα περιθώρια και δίνει τη δυνατότητα αλλοίωσης και νόθευσης της εκλογικής βούλησης του ελληνικού λαού.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης, εκτός των άλλων, αναδεικνύουν τις κοινές σκοπιμότητες και την ευθύνη που έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφού αναθεώρησαν από κοινού το σχετικό άρθρο του Συντάγματος στην προηγούμενη Βουλή.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει το δικαίωμα και τη διευκόλυνση της άμεσης συμμετοχής των Ελλήνων μεταναστών στην εκλογική ψηφοφορία που διεξάγεται εντός της χώρας, καθώς και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, που θα τους δίνουν τη δυνατότητα ενημέρωσης για τις πολιτικές εξελίξεις και διεργασίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ