Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η συμπαιγνία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ωστε έτσι, λοιπόν, δεν υπήρξε καμιά συνδιαλλαγή μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σχετικά με το χρόνο συζήτησης του άρθρου 16. Αυτό υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί τους. Εμείς σας αναφέρουμε τα γεγονότα κι εσείς βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Τον Οκτώβρη και ενώ συνεχίζονταν οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των φοιτητών, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε την αναβολή της συζήτησης του άρθρου 16 και η κυβέρνηση έσπευσε να την αποδεχτεί. Ετσι, το άρθρο 16 πήγε στο τέλος της σχετικής λίστας και η συζήτησή του προσδιορίστηκε για το δεύτερο 15ήμερο του Γενάρη, αφού η αρμόδια επιτροπή της Βουλής πρέπει να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τις 31 του πρώτου μήνα του 2007.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 29ης Νοέμβρη, όμως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επανέφεραν το ζήτημα και ζήτησαν η συζήτηση των άρθρων να γίνει με την ακριβή αριθμητική σειρά τους. Πρόταση, που έφερνε τη συζήτηση του άρθρου 16 πριν ή αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σ' εκείνη τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Επιτροπής (βουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Τραγάκης) ήταν αρνητικός στην παρέμβαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Μερικές μέρες μετά, όμως και αφού έγιναν οι απαραίτητες παρασκηνιακές συζητήσεις και συνεννοήθηκε με την κυβέρνηση, άλλαξε γνώμη και στη συνεδρίαση της 6ης του Δεκέμβρη υποστήριξε την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Δεν υποστήριζαν, όμως, την πρότασή τους πλέον οι τελευταίοι, γιατί είχε ήδη αποκαλυφθεί και δημοσιοποιηθεί η συνδιαλλαγή...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ