Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Να που προβάλλει μόνο του θέμα εξουσίας...

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
ΘΕΜΑ 1ο: Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 40% του παγκόσμιου πλούτου. Το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 1% του παγκόσμιου πλούτου. Δώστε τον ορισμό του παράσιτου και μια λογική εξήγηση για το επίσης γεγονός ότι η προαναφερόμενη κατανομή είναι «συνταγματικά κατοχυρωμένη».

ΘΕΜΑ 2ο: Δύο συγκοινωνούντες πολιτικοί χώροι, που έχουν σχεδόν το 90% των ψήφων, «πιάνονται στα πράσα» να μαγειρεύουν συναινετικά μια συνταγματική αλλαγή σε θεμελιώδες δικαίωμα, αυτό στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Δώστε τον ορισμό της έννοιας «συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα» και εξηγήστε με λογικό επιχείρημα την αυταπάτη περί κοινοβουλευτικής δημοκρατίας όταν στο όνομά της ανατρέπονται θεμελιώδη δικαιώματα.

ΘΕΜΑ 3ο: Κινήματα που προβάλλουν αντικαπιταλιστικούς στόχους, συναντούν ευρεία λαϊκή αποδοχή. Στον αντίποδα αυτοαποκαλούμενοι «Αριστεροί» επιμένουν ότι ο καπιταλισμός μπορεί να εξανθρωπιστεί και ξορκίζουν το αίτημα για σοσιαλισμό γιατί, λένε, δεν απαντά στο σήμερα. Δώστε τον ορισμό του «κάπηλου».

ΒΟΗΘΗΜΑ (με εξασφαλισμένη την απόρριψη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, εκτός κι αν δεχτούμε ότι ο μηχανισμός της Παιδείας δεν είναι ιδεολογικά ενταγμένος στο κράτος - νοούμενο ως μηχανή επιβολής του δίκιου μιας τάξης πάνω σε μια άλλη):

Παράσιτο είναι ό,τι ζει από τη ζωή των άλλων. Σε επίπεδο σύγκρισης συστημάτων παρασιτικός είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός. Οτι η ανισότητα διαθέτει και «συνταγματική κατοχύρωση» είναι μια ακόμη απόδειξη ότι τα Συντάγματα δεν εκφράζουν τίποτα άλλο παρά δεδομένο συσχετισμό δύναμης κι αυτός σ' αυτή τη φάση της ιστορίας της ανθρωπότητας είναι υπέρ των καπιταλιστών.

Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στον καπιταλισμό σημαίνει εξίσωση των δικαιωμάτων της αστικής τάξης να εκμεταλλεύεται ως παράσιτο με αυτά που αναγκάστηκε να παραχωρήσει κάτω από την πάλη των εργαζομένων για να μπορεί να τους εκμεταλλεύεται. Από δω και η αυταπάτη περί δημοκρατίας. Οι ανατροπές στο όνομά της είναι νόμιμες γιατί η κυρίαρχη αστική τάξη έχει εξασφαλίσει ότι η κυριαρχούμενη εργατική θεωρεί νόμιμη την ίδια τη συνταγματική πραγματικότητα.

Κάπηλος είναι ο αριστερός που θεωρεί στόχο της Αριστεράς την επιβίωσή της ως σύμφυτη με την επιβίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Κάπηλη είναι η χρήσιμη για τον καπιταλισμό «Αριστερά».

Ασχετο: Εισακούστηκαν οι διαμαρτυρίες για τη βαρβαρότητα των κλομπς, τα οποία και θα αντικατασταθούν με ανθρωπιστικές ακτίνες ραδιενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ