Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις απεργίες

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στην Υγεία να ριχτούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν σήμερα απευθύνει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Σήμερα και αύριο απεργούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως και το ΕΚΑΒ (τα επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν με προσωπικό ασφαλείας). Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ κήρυξε για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) των δημόσιων υπαλλήλων μόνο στην Αττική, παρά την πρόταση της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης» για πανελλαδική 24ωρη απεργία.

Επίσης σήμερα, με απόφαση της ταξικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), απεργούν και οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία. Τη συμμετοχή στην απεργία της ΟΣΝΙΕ αποφάσισε και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Γηροκομείων και Διαγνωστικών Κέντρων.

Οι ταξικές δυνάμεις στην Υγεία οργανώνουν σήμερα απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 9.30 π.μ., απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Δημόσιο καλεί τους εργαζόμενους (αφορά και τον κλάδο στους ΟΤΑ) στη συγκέντρωση που οργανώνει στις 11.30 το πρωί στην Ομόνοια στα πλαίσια του συντονισμού της δράσης για δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Επιστολή και συνάντηση

Με την απεργία τους οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, ανάμεσα σε άλλα, αντιπαλεύουν και την επιχείρηση κατάργησης του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας με την προώθηση της αντιδραστικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που αποτυπώνεται στο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 76/2005. Χτες συνεδρίασε για δεύτερη φορά η Επιτροπή για το «διάλογο» της απάτης που συνέστησαν εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας και οι ηγεσίες των νοσοκομειακών γιατρών. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αριστείδης Καλογερόπουλος, είπε στην Επιτροπή ότι ο υπουργός, Δ. Αβραμόπουλος, θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, και στον υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, η οποία θα διαλαμβάνει και το θέμα των εφημεριών. Ενώ αύριο, μετά τη συνάντηση Αλογοσκούφη - Αβραμόπουλου, θα ...«μορφοποιηθούν» οι προτάσεις του υπουργείου Υγείας για το θέμα των εφημεριών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ