Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: Από τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη ξεκινάει η προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας μαζί με το δώρο Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους από όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

ΒΑΛΚΑΝ: Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε νέες απολύσεις. Συνολικά, το τελευταίο διήμερο απολύθηκαν οχτώ εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Τρίτη 5 Δεκέμβρη και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Συνεχίζονται σήμερα οι αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, στα γραφεία του συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου 48β). Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ψηφίζουν σήμερα 8 π.μ. - 8 μ.μ. και αύριο 12 μ. - 6 μ.μ., με την αστυνομική ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στην Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν στα γραφεία της Ενωσης απαραίτητα με αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας 9 π.μ. - 2 μ.μ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Συνεχίζονται σήμερα οι εκλογές στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, στα γραφεία του Συνδέσμου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας). Οι συνταξιούχοι θα ψηφίζουν σήμερα Σάββατο 9 π.μ. - 5 μ.μ., Κυριακή και Δευτέρα 9 π.μ. - 2 μ.μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ: Η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων γίνεται την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 3.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: 48ωρη απεργία πραγματοποιούν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι εργαζόμενοι στη ΓΓ Αθλητισμού με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Αμέσως μετά τη Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι ξήλωσαν τις κάμερες παρακολούθησης μέσα στο κτίριο της Γραμματείας.

«ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι στο 31 ετών, υποσυντήρητο, ακτοπλοϊκό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», κατά τη διάρκεια επιβίβασης των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά. Η πυρκαγιά προήλθε από βραχυκύκλωμα σε εξαερισμό του μηχανοστασίου. Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους.

ΙΚΑ: Νέα απεργία για τις 12 και 13 Δεκέμβρη κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, με κύριο αίτημα την πρόσληψη προσωπικού.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής στις 4 Δεκέμβρη με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Επίσης απεργούν στις 19 Δεκέμβρη, ενώ από 4 μέχρι 29 Δεκέμβρη απέχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών - Μετανάστευσης, Αστικής Κατάστασης και στο Δασαρχείο Πεντέλης.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Τη συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων του νησιού, που διεκδικούν προσλήψεις και βελτίωση της κτιριακής υποδομής των δικαστηρίων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ