Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ρεσιτάλ συναίνεσης και ...παζαριού με στόχο την εφαρμογή νεοφιλελεύθερων συνταγών και την ιδιωτικοποίηση στην Παιδεία, έδωσαν χτες Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης, που έγινε στη Βουλή, με πρωτοβουλία του ΣΥΝ.

Ο πρωθυπουργός, διαπιστώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί στην κατεύθυνση των αλλαγών που προωθεί η ΝΔ, ζήτησε ευθέως από τον Γ. Παπανδρέου να στηρίξει την αναθεώρηση του άρθρου 16 που ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Παράλληλα, διακήρυξε ότι ουδείς δικαιούται να αντιστέκεται σε πολιτικές που επιχειρεί να εφαρμόσει μια κυβέρνηση που διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε το ρόλο του ...κατηγόρου σε όσους αντιτίθενται στην κατάργηση του άρθρου 16, το οποίο χαρακτήρισε κατάλοιπο του εμφυλίου και επιχειρηματολόγησε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν προοδευτική εξέλιξη.

Το ΚΚΕ έχει δικαίωμα να αντιπαρατίθεται στις αντιδραστικές επιλογές που προωθούνται για την Παιδεία και θα το ασκήσει, τόνισε απαντώντας στον πρωθυπουργό η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ χαρακτήρισε «ξετσίπωτα νεοφιλελεύθερες» τις απόψεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Οσον αφορά τις εκκλήσεις συναίνεσης για τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι αυτό «σημαίνει κατάργηση υπαρκτών αντιπαρατιθέμενων συμφερόντων». Οπως χαρακτηριστικά μάλιστα σχολίασε, «υπάρχει οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση και αυτή η αντιπαράθεση δεν πρόκειται να λυθεί μέσα στη Βουλή, θα λυθεί έξω από τη Βουλή». Η Αλ. Παπαρήγα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του περιεχομένου των σπουδών, ζητώντας την απόσυρση καινούριων βιβλίων μιλώντας για αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ