Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΚΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Επικίνδυνη εξέλιξη για πτυχία και δημόσια Υγεία

Στο στόχαστρο των σπουδαστών των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας μπαίνει το Προεδρικό Διάταγμα 219

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε φοιτητές και σπουδαστές το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 219 που υποβαθμίζει το πτυχίο των ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας, στρώνει το δρόμο για πιο άγρια εργασιακή εκμετάλλευση των γυμναστών και δίνει το δικαίωμα παροχής φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών σε κάθε ...κερδοσκόπο με ορατές τις αρνητικές συνέπειες για τη δημόσια Υγεία.

Με σχετική ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κ.Σ. της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του ΤΕΙ Αθήνας εξηγεί στους σπουδαστές τις συνέπειες που θα έχει το ΠΔ και τους καλεί σε Τμηματικές συνελεύσεις και πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 29/11 στο υπουργείο Παιδείας.

Η ΠΚΣ σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Θεωρείται "πολυτέλεια" σήμερα η ύπαρξη θέσεων φυσικοθεραπευτών στο δημόσιο σύστημα Υγείας και αντίστοιχη παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες, σε όλο το λαό! Δηλαδή, ενώ υπάρχει ανάγκη, οι προσλήψεις είναι μηδαμινές!! Το πρόβλημα των αποφοίτων της φυσικοθεραπείας δεν είναι με ποιους έχουν να "ανταγωνιστούν" για μια θέση δουλιάς. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν θέσεις για έναν τόσο σημαντικό κλάδο της Υγείας, με αποτέλεσμα να κερδοσκοπούν πάνω σε αυτόν κάθε λογής "έμποροι" των κλινικών και μεγαλο-ιδιοκτήτες γυμναστηρίων που με βάση το προεδρικό διάταγμα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες φυσικοθεραπείας!».

Αφού επισημαίνει την υποβάθμιση που θα επέλθει συνολικά στα πτυχία (που δε θα αποτελούν προϋπόθεση για δουλιά, αλλά έναρξη ενός κυνηγιού πιστοποιητικών, σεμιναρίων, κλπ.) η ΠΚΣ αναφέρεται στις αλυσίδες γυμναστηρίων με τεράστιο τζίρο που έχουν γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια, όπου οι γυμναστές αναγκάζονται να δουλεύουν για ψίχουλα. «Τι πιο κερδοφόρο, για τους μεγαλο-ιδιοκτήτες αυτών των "κέντρων", να βάλουν τους αποφοίτους των ΤΕΦΑΑ, που τους έχουν στη δούλεψή τους και τους ξεζουμίζουν για 400 - 500 ευρώ με εξοντωτικά ωράρια... να κάνουν και φυσικοθεραπείες(!)», τονίζει η ΠΚΣ.

Τέλος, ασκεί έντονη κριτική στη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, που ενώ έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική υποβάθμισης των πτυχίων, τις πιστωτικές μονάδες (κυνήγι πιστοποιητικών) και την «ελεύθερη αγορά», μιλούν τώρα για «κλοπή δικαιωμάτων» των σπουδαστών από τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ. «Τα δικαιώματά μας τα κλέβει η κυβέρνηση και η πολιτική της, που πιστά ακολουθεί και το ΠΑΣΟΚ», τονίζει η ΠΚΣ και επισημαίνει ότι «η ΔΑΠ θέλει να θολώσει τα νερά και να κρύψει τους πραγματικούς ενόχους, να διασπάσει τον κοινό αγώνα φοιτητών και σπουδαστών», ώστε να μπορεί η κυβέρνηση πιο εύκολα να τον υπονομεύσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ