Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο - «μποναμάς»

Κατατέθηκε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «πολιτιστική χορηγία» που είχε παρουσιάσει τον περασμένο Οκτώβρη ο υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, και με το οποίο προσφέρεται ακόμη ένα μεγάλο οικονομικό «δώρο» της κυβέρνησης προς το κεφάλαιο, ανοίγοντας, ταυτόχρονα, ακόμη περισσότερο τις «πόρτες» για την πλήρη εμπορευματοποίηση του πολιτισμού.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την πλήρη - κατά 100% - φοροαπαλλαγή του ποσού της «χορηγίας», το οποίο με τη σειρά του δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% των κερδών του «χορηγού». Στην πρώτη παρουσίαση του νόμου από τον υπουργό προβλεπόταν η κατά 66,67% φοροαπαλλαγή επί του ποσού της χορηγίας, ποσοστό το οποίο έφτασε το 100% με νεότερες εξαγγελίες του υπουργού και το οποίο τελικά συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο.

Για τη διευκόλυνση του κεφαλαίου συστήνεται με το ν/σ και «Γραφείο Χορηγιών», το οποίο υπάγεται απευθείας στον εκάστοτε υπουργό, καθώς και «Συμβούλιο Χορηγιών» με γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Και σα να μην έφταναν οι «μποναμάδες» και η έμμεση διαφήμιση του «χορηγού», το νομοσχέδιο προβλέπει και «Χορηγικά Βραβεία», για την ...«ηθική επιβράβευση» του «χορηγού».

Εκτός από το ΥΠΠΟ, αποδέκτες των «χορηγιών» θα είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ΝΠΔΔ, τα νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τα ΝΠΙΔ με πολιτιστικούς (εντός ή εκτός εισαγωγικών) σκοπούς. Πιο απλά: Οι πάντες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ