Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ
Η ... «γρήγορη» δικομματική κοροϊδία

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψευτοερίζουν μόνο για την ταχύτητα πληρωμής...

Σε κινήσεις δημιουργίας εντυπώσεων επιδίδονται διαρκώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την καταβολή των επιδοτήσεων της νέας ΚΑΠ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει αναγάγει ως μείζον θέμα τη γρήγορη προκαταβολή των επιδοτήσεων, ενώ το ΠΑΣΟΚ αντιπολιτεύεται μόνο τις όποιες καθυστερήσεις καταβολής των χρημάτων και τα όποια τεχνικά προβλήματα υπάρχουν. Για την ουσία του προβλήματος τίποτα.

Πράγματι, η κυβέρνηση εδώ και μήνες διαλαλούσε ότι από το Δεκέμβρη θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ. Οταν είδε ότι δεν της προκύπτει, το γύρισε στην έγκαιρη προκαταβολή του 50% από 15 Νοέμβρη... Αυτό έδωσε μια καλή ευκαιρία δημιουργίας φτηνών αντιπολιτευτικών εντυπώσεων από πλευράς του ΠΑΣΟΚ. Από κοντά και το ΠΑΣΟΚικό προεδρείο της ΓΕΣΑΣΕ «απείλησε» με κινητοποιήσεις μέσα στα Χριστούγεννα, αν δεν καταβληθούν μέχρι τότε οι επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ... Μέσα στο κλίμα αυτό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε χτες ότι από 23/11 μέχρι και 29/11 δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να προβούν σε διορθώσεις λαθών, ώστε να μπορέσουν να πάρουν προκαταβολή και οι 415.000 αγρότες που είναι εκτός λίστας...

Ομως, το θέμα δεν είναι μόνο, πότε και πόσο γρήγορα θα γίνουν οι πληρωμές των επιδοτήσεων, όπως το θέτουν και το διαλαλούν η κυβέρνηση της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ. Είναι και τι σόι επιδοτήσεις δίνονται, τι ύψος έχουν και γιατί δίνονται έτσι όπως δίνονται. Η δικομματική κοροϊδία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποκρύπτει το γεγονός ότι οι επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ αποσπούν σε ακόμα μεγαλύτερη εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής, ειδικά από τους μικρομεσαίους αγρότες. Αποκρύπτει το γεγονός ότι δίνονται κάποια ψίχουλα, για να «τσιμπήσουν» οι μικρομεσαίοι παραγωγοί και μην παράγουν, αφού οι υπάρχουσες συνθήκες τούς το απαγορεύουν και μετά να τα κόψουνε κι αυτά. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που διαδοχικά ψήφισαν τη νέα ΚΑΠ, δε λένε κουβέντα ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα πληρώνονται μέχρι το 2013 με τις επιδοτήσεις που έπαιρναν το 2000!... Δε λένε κουβέντα για πραγματική αύξηση των επιδοτήσεων και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και ύπαρξης βιώσιμου εισοδήματος για τους μικρομεσαίους παραγωγούς. Κάνουν την πάπια ακόμα και στο γεγονός ότι οι επιδοτήσεις «παγώνουν» σε τιμές 2000 - 2002, αλλά οι τιμές στα λιπάσματα, στα σπόρια, στο πετρέλαιο, για παράδειγμα και στο κόστος ζωής και παραγωγής γενικότερα, δεν παγώνουν, αλλά διαρκώς αυξάνονται. Και με τέτοιες αποδεσμευμένες από την παραγωγή ψευτο - επιδοτήσεις και τέτοιες εξευτελιστικές τιμές στην παραγωγή, μπορεί κανείς μικρομεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος να παραγάγει και να επιβιώσει;..

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαράτσια, φτώχεια και ξεκλήρισμα(2012-04-25 00:00:00.0)
Δραματική συρρίκνωση επέφερε η ΚΑΠ(2011-08-07 00:00:00.0)
Κυβερνητικό «λούστρο» στο ξεκλήρισμα(2010-12-04 00:00:00.0)
Στο ΚΚΕ το μέλλον της αγροτιάς(2009-05-31 00:00:00.0)
Σκόπιμα κάλπικος διαχωρισμός(2009-01-28 00:00:00.0)
Πήγε στην ΑΤΕ για ...ψάρεμα(2004-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ