Σάββατο 29 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Ξανά υποψήφιος ο Μιλόσεβιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-

Το κυβερνών «Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας» (SPS) ανακοίνωσε χτες ότι ο νυν Γιουγκοσλάβος Πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές που έχουν οριστεί για τις 24 Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων «Μπέτα», ο Μιλόσεβιτς θα μπορούσε να χάσει τις προεδρικές εκλογές, μόνον εάν η αντιπολίτευση στη Σερβία και το Μαυροβούνιο «υποστήριζε πλήρως» κάποιον κοινό υποψήφιο, ωστόσο η αντιπολίτευση δεν έχει πρόταση και ο πιθανότερος νικητής των εκλογών θα είναι ο Γιουγκοσλάβος Πρόεδρος.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου εμμένει στην απόφαση να απέχει από τις εκλογές, καθώς όπως τόνισαν εκ νέου χτες αξιωματούχοι της «φιλοδυτικής» κυβέρνησης της Ποντγκόριτσα, «οι εκλογές που προκηρύχτηκαν για τον Σεπτέμβρη δε σημαίνουν τίποτα για το Μαυροβούνιο». Ομως ο πληθυσμός του Μαυροβουνίου είναι μοιρασμένος ανάμεσα σε φίλους και αντιπάλους του Μιλόσεβιτς.

Στο μεταξύ, ένα ακόμη βήμα προς την ανεξαρτησία σε σχέση με το νόμισμα έκανε χτες η Ποντγκόριτσα, καθώς συνέταξε σχέδιο νόμου που προβλέπει την ίδρυση νέας Κεντρικής Τράπεζας του Μαυροβουνίου που στοχεύει στην απεξάρτηση από την Εθνική Τράπεζα της Γιουγκοσλαβίας, την οποία κατηγορούν ότι ασκεί «αποσταθεροποιητική επιρροή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ