Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΠΑΚ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΟΧΙ στην απόφαση που καταργεί το άσυλο

Κάλεσμα στα μέλη ΔΕΠ, τους φοιτητές και εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να περιφρουρήσουν το άσυλο και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες και να ακυρώσουν την απόφαση ανάθεσης από την πρυτανική αρχή φύλαξης του πανεπιστημίου σε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι απευθύνει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Πανεπιστημιακών» (ΔΗΠΑΚ).

Η αγωνιστική παράταξη σχετικά με την παραπάνω ενέργεια της πρυτανικής αρχής (που συνδυάζεται με ανάπτυξη ηλεκτρονικού μηχανισμού παρακολούθησης και ελέγχου εντός του πανεπιστημίου) επισημαίνει ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης του πανεπιστημίου που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και η οποία απαιτεί κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

«Ενα πανεπιστήμιο - επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους διαφάνειας, δημοκρατίας, ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Σε ένα πανεπιστήμιο όπου στόχος του είναι η παραγωγή πειθήνιου και φθηνού εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού δεν είναι ανεκτό οτιδήποτε θα μπορούσε να διασαλεύσει την επίτευξη του σκοπού αυτού. Σ' αυτό το πανεπιστήμιο δεν έχει θέση η συνδικαλιστική και πολιτική δράση», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ.

Καλεί δε τα μέλη της Συγκλήτου που συμμετείχαν στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιούλη - που η πρυτανική αρχή επικαλείται και στην οποία προσδίδει ότι έδωσε το «πράσινο φως» για τις παραπάνω ενέργειες - να τοποθετηθούν σχετικά με το αν και για ποιους λόγους υπερψήφισαν την ουσιαστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στηρίζοντας την παραπάνω απόφαση. Η ΔΗΠΑΚ καταλήγοντας γνωστοποιεί ότι θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις για να μπει φραγμός στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγεί το Πανεπιστήμιο η εκλεγμένη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρυτανική αρχή, η οποία σε συνέχεια των προηγούμενων πρωτοπορεί στην προώθηση αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στο πανεπιστήμιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ