Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Στυλοβάτης της «επιχειρηματικότητας»

Εγκώμια στην «επιχειρηματικότητα» έπλεξε ο Κ. Καραμανλής, καυχώμενος ταυτόχρονα ότι έχει κάνει τα πάντα προκειμένου να τη στηρίξει και να προκαλέσει «μια άνοιξη επιχειρηματικότητας».

Μιλώντας χθες το βράδυ σε τελετή απονομής βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2006», ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δείξει ότι η κυβέρνησή του είναι αυτή που εκφράζει αυθεντικά τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Από την πρώτη στιγμή, είπε, η κυβέρνηση προσανατόλισε την πολιτική της στην τόνωση της επιχειρηματικότητας. «Δώσαμε άμεση προτεραιότητα στην εξυγίανση της οικονομίας και τη διαμόρφωση νέου αναπτυξιακού περιβάλλοντος, φιλικού στην επιχειρηματικότητα», τόνισε και για του λόγου το αληθές απαρίθμησε τις «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου: Σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, νέος αναπτυξιακός νόμος «έτσι ώστε οι επιδοτήσεις να φτάνουν έως και το 60% της επένδυσης», θέσπιση και εφαρμογή των ΣΔΙΤ, κατάρτιση ειδικών χωροταξικών σχεδίων για τις χρήσεις γης, απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, κ.ά.

«Βασικός στόχος της νέας οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η συνεχής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας» επανέλαβε και επισήμανε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη στο δρόμο της υλοποίησης του οράματός της για «μια άνοιξη επιχειρηματικότητας στη σύγχρονη Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ