Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανέξοδη δημαγωγία

Σε ανέξοδη δημαγωγία κατέφυγε για ακόμη μια φορά ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2007 από τη ΝΔ, επιχειρώντας πίσω αυτή να συγκαλύψει την πλήρη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση στην προώθηση κάθε αντιλαϊκής και αντεργατικής μεταρρύθμισης.

Ο Γ. Παπανδρέου «ανακάλυψε» χτες, όπως και τα δυο προηγούμενα χρόνια, ότι ο νέος προϋπολογισμός «προσθέτει βάρη και δημιουργεί αδιέξοδα σε κάθε νοικοκυριό»... ξεχνώντας προφανώς ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός κινείται στην κατεύθυνση αυτών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν φόρους στους εργαζομένους και πρόσφεραν φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις του στην αρχή της συνεδρίασης των συντονιστών του κόμματός του, ανέφερε ότι «έχουν αυξηθεί οι φόροι κατά 23% από το 2004» και σημείωσε ότι εξαιτίας αυτής της πολιτικής «η ελληνική οικογένεια καταφεύγει στα καταναλωτικά δάνεια». Βέβαια, ο Γ. Παπανδρέου παρέλειψε επιμελώς να αναφέρει ότι η έκρηξη των καταναλωτικών δανείων έγινε κατά την περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται και σήμερα. Μάλιστα, μίλησε για «κοινωνική αδικία», αλλά απέφυγε να θίξει το τραπεζικό κεφάλαιο, αφού το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί σήμερα με σειρά ρυθμίσεων και νόμων που θεσμοθετήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, χτες, εντελώς υποκριτικά, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασαν πρόταση νόμου, που θα καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για «την προστασία των καταναλωτών από το τραπεζικό σύστημα». Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ που καθιέρωσε την ασυδοσία και «απελευθέρωσε» την κερδοφορία του τραπεζικού κεφαλαίου, τώρα προτείνει τη θέσπιση «ανώτατου θεμιτού επιτοκίου στην καταναλωτική πίστη»...

Εξάλλου και μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος σε εκπομπή του στον σταθμό «Αλτερ» σχετικά με υποτιμολογήσεις, πλαστά τιμολόγια και συναλλαγές που έγιναν στο ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν τέτοια θέματα για το ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι «έχουν δοθεί πλήρεις απαντήσεις» και χαρακτηρίζοντας τα συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν «αυθαίρετα και απαράδεκτα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ