Σάββατο 11 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.- Στην εισαγγελία κατέθεσε, χτες, ως μάρτυρας η υπουργός Αμυνας Μισέλ Αγιό Μαρί για την υπόθεση του σκανδάλου Clearstream που ταλανίζει, από το καλοκαίρι, το κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο Πρόεδρος Σιράκ και ο πρωθυπουργός ντε Βιλπέν, από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, είχαν αναθέσει σε μυστικό πράκτορα να ερευνήσει λίστα ονομάτων που βαρύνονταν με υποψίες για αποδοχή παράνομων χρημάτων που κατέθεταν σε μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία του εξωτερικού. Μεταξύ των ονομάτων υπήρχε και αυτό του υπουργού Εσωτερικών Σαρκοζί, μόνο που εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι η λίστα ήταν ψεύτικη, ενώ άγνωστος την είχε, ήδη, αποστείλει στη δικαιοσύνη.

ΑΛΓΕΡΙ.- Επτά μέλη των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλα 13 τραυματίστηκαν σε ενέδρα κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικής επιχείρησης κατά πρωτοεμφανιζόμενης ισλαμιστικής οργάνωσης, στη δασική περιοχή Μπεγκάς, στην περιοχή Μπουίρα, 110 χλμ, ανατολικά της πρωτεύουσας.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.- Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Ζέλικο Στουράνοβιτς έδωσε χτες η Βουλή του Μαυροβουνίου με 42 ψήφους υπέρ και 28 κατά.

ΜΠΑΝΓΚΟΥΙ.- Εκπρόσωπος ανταρτών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν χτες τα ξημερώματα τον έλεγχο της πόλης Κουάντα-Ντζάλε στο βορρά. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Φρανσουά Μποζίζε (που κατηγορείται απ' τους αντάρτες για διαφθορά και αυταρχισμό) αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.- Τη σύλληψη δύο μελών της Γερουσίας και ενός βουλευτή διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο για τις διασυνδέσεις τους με την ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κολομβίας (AUC). Οι τρεις που είναι στο πολιτικό περιβάλλον του προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε αρνούνται τις κατηγορίες.

ΟΑΧΑΚΑ.- Σε καθεδρικό ναό για λόγους ασφαλείας άρχισε χτες το συνέδριο της «Λαϊκής Συνέλευσης της Οαχάκα». Θα διαρκέσει τρεις ημέρες, με κύριο αντικείμενο την προώθηση, τη συσπείρωση και την ενδυνάμωση του κινήματος που γεννήθηκε τον περασμένο Ιούνη.

ΒΙΕΝΝΗ.- Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα έληξε χτες το απόγευμα η συνάντηση των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Αυστρίας, του Αλφρεντ Γκούζενμπάουερ του «Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος» και νικητή των εκλογών της 1ης Οκτώβρη και του Βόλφγκανγκ Σιούσελ του «Λαϊκού Κόμματος» για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωθυπουργός ξανά ο Μπορίσοφ με εθνικιστική στήριξη(2017-05-04 00:00:00.0)
Την ενοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου ζητά η εισαγγελέας(2015-03-18 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις απειλές κατά της ζωής στελεχών του(2014-03-29 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το σίριαλ με τη «λίστα Λαγκάρντ»(2012-10-05 00:00:00.0)
Εκρηκτική ηρεμία(2006-11-08 00:00:00.0)
Και... λίστα καταθετών με ύποπτους για «τρομοκρατία»(2001-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ