Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Στόχος το χρυσό μετάλλιο

Με υψηλές φιλοδοξίες, δίψα για διάκριση αλλά συνάμα και τον αέρα του φαβορί, που πηγάζει από τις πρόσφατες επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής δηλώνει πανέτοιμη να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Οζάκα της Ιαπωνίας από 28 Σεπτέμβρη μέχρι 3 Οκτώβρη.

Τόσο στο αγώνισμα του ανσάμπλ όσο και στο ατομικό η χώρα μας έχει μεγάλους στόχους με πρώτο την πρόκριση για την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Σημειώνεται ότι από το αγώνισμα του ανσάμπλ θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οκτώ πρώτες χώρες, ενώ στο ατομικό το εισιτήριο για το Σίδνεϊ θα πάρουν 24 αθλήτριες.

Οπως έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι Ελληνίδες αθλήτριες, μπορούν κάλλιστα να τα καταφέρουν όπως έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι ειδικά η Εθνική ανσάμπλ, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, συγκαταλέγεται και δικαίως στις κορυφαίες δυνάμεις του αγωνίσματος. Την εθνική ομάδα αποτελούν οι: Καρυάμη, Αϊνδηλή, Χριστοδούλου, Πολλάτου, Γεωργάτου, Γεωργακοπούλου.

Μια από τα ίδια ισχύουν και για το ατομικό αφού η Ευμορφία Ντώνα με τις φετινές της εμφανίσεις έδειξε ότι μπορεί να είναι μέσα στα μετάλλια. Εκτός από τις πολύ καλές θέσεις που κατέλαβε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, φέτος κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο 2ο ευρωπαϊκό μάστερ της Πάτρας, ενώ πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των γυναικών.

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δηλώνει και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Δημητρόπουλος, αφού, όπως τόνισε, ο μόνος αντίπαλος της χώρας μας δεν είναι άλλος από τον κακό της εαυτό.

Μπ. Τσ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ