Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Αγκύλωση" στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Οι αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή της λεγόμενης εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης", αποτελούν για τον πρωθυπουργό έναν επιπλέον λόγο για την περαιτέρω εφαρμογή της!

Αυτός ήταν ο απίθανος ισχυρισμός στον οποίο προέβη ο Κ. Σημίτης όταν κλήθηκε να απαντήσει για τη μαζική αποτυχία των μαθητών της Β Λυκείου στις εξετάσεις, αλλά και για την εκτίναξη της παραπαιδείας, εξελίξεις που αποτελούν τα πρώτα "δώρα" από την επιβολή της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης". "Γι' αυτό ακριβώς γίνεται η μεταρρύθμιση", υποστήριξε - σε μια εκτός τόπου και χρόνου απάντηση -, όταν επισημάνθηκε από το "Ρ" ότι το 30% των παιδιών της Β Λυκείου έμειναν στην ίδια τάξη, επειδή ακριβώς έγιναν τα "πειραματόζωα" της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, υποστήριξε ότι "έχουν αντιμετωπιστεί σχεδόν όλα τα προβλήματα και δεν υπάρχει λόγος κινητοποιήσεων" των μαθητών την επόμενη περίοδο. Δίνοντας, δε, το στίγμα της κυβερνητικής προπαγάνδας περί "υποκινούμενων κινητοποιήσεων", είπε ότι εφόσον υπάρξουν κινητοποιήσεις τότε θα "έχουν σχέση με τις γενικότερες πολιτικές επιδιώξεις" των - εκτός ΠΑΣΟΚ - κομμάτων και δε θα είναι κινητοποιήσεις που θα έχουν σχέση με την εκπαίδευση...

Αφού, δε, χαρακτήρισε "αναγκαία" την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, έφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα "αγκυλώσεων" την επετηρίδα και την "έλλειψη" αξιολόγησης των καθηγητών.

Πάντως, παρά τις καθησυχαστικές και ειδυλλιακές του προσεγγίσεις φάνηκε στην πραγματικότητα να ανησυχεί σοβαρά: "Οπου είναι αναγκαίο να υπάρξουν αλλαγές, θα υπάρξουν αλλαγές", είπε, αναφέροντας ότι τον Οκτώβρη θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ένας ακόμα απίθανος πρωθυπουργικός ισχυρισμός. Οπως είπε ο κ. Σημίτης "είναι γεγονός ότι οι δαπάνες της Παιδείας αυτά τα χρόνια αυξήθηκαν σταθερά"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ