Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΗΜΙΤΗ
ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ
από μια αντιλαϊκή κυβέρνηση

ΚΚΕ: Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα επικίνδυνο πακέτο μέτρων, που ως σύνολο ρίχνει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων, για να προωθηθούν συνολικότερες αναδιαρθρώσεις προς όφελος του κεφαλαίου, για να καμφθεί η αγανάκτηση των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων και για να εξασφαλιστεί η τήρηση των κριτηρίων ένταξης στην ΟΝΕ...

Μόνο εμπαιγμός και κοροϊδία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να χαρακτηριστούν οι χτεσινές ανακοινώσεις Σημίτη. Μέσα σ' ένα παραλήρημα αποπροσανατολισμού, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να διαγράψει τις συσσωρευμένες επί χρόνια δυσβάστακτες και πολλαπλές για το λαό επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής και παρουσίασε ως μέτρα ενίσχυσης των λαϊκών στρωμάτων τα προεκλογικού χαρακτήρα ψίχουλα.

Με βάση τα πρωθυπουργικά τεχνάσματα, τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να είναι πλέον ευτυχή, αφού με τα συγκεκριμένα μέτρα οι μισθωτοί θα... "κερδίσουν" ημερησίως 77 δραχμές από μείωση του φόρου εισοδήματος και 30 δραχμές από αύξηση της φοροαπαλλαγής για τέκνα, με την προϋπόθεση ότι έχουν από δύο παιδιά και πάνω.

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, αυτοί θα... θησαυρίσουν, επειδή οι συντάξεις πείνας και κοροϊδίας του ΟΓΑ αυξάνονται κατά 330 δραχμές τη μέρα!

Κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση, στα πλαίσια του άγχους της τήρησης των κριτηρίων της ΟΝΕ, ανακοίνωσε τη μείωση των ειδικών φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα ΙΧ αυτοκίνητα...


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ