Τρίτη 31 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενδιαφέρουσες παραστάσεις

Ξεκινούν, αύριο, στο Θέατρο Πέτρας, οι 4 παραστάσεις του Θεάτρου "Λα Μάμα" της Ελεν Στιούαρτ,στις 2, 3, 4 και 5 του Σεπτέμβρη,αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πέτρας, με τις τραγωδίες "Ηλέκτρα", "Τρωάδες", "Μήδεια" στα αρχαία ελληνικά. Οι παραστάσεις αυτές θα αποτελέσουν καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Το θεατρικό σχήμα, που ιδρύθηκε το 1961 από την Ελεν Στιούαρτ, μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει πάνω από 1.800 παραγωγές. Εχει δώσει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, σε Κολομβία, Βενεζουέλα, Λισαβόνα, Ιράν, Βέλγιο, Ολλανδία, Φινλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία κ. ά. Στη χώρα μας εμφανίζεται για τρίτη φορά. Θέατρο με μακρά πορεία και μεγάλη σημασία στον κόσμο της Τέχνης, το "Λα Μάμα", είναι ένα πολυφυλετικό, διεθνές σχήμα, καθώς σε αυτό έχουν συμμετάσχει ηθοποιοί προερχόμενοι από περισσότερες από εβδομήντα χώρες.

  • Σήμερα, στο θέατρο "Αννα Συνοδινού", στο πλαίσιο του κύκλου "Οι άκρες του Πολιτισμού μας", του Φεστιβάλ Βύρωνα, το θέατρο Τέττιγες,θα παρουσιάσει το έργο "Μιαβ βολάγ κι έναγ καιρόν" (σκηνοθεσία Λ. Βαρδαρός). Πρόκειται για μια δραματοποιημένη σύνθεση και θεατρική απόδοση κειμένων από την παλιότερη και νεότερη ικαριώτικη γραμματεία. Η παράσταση ζωντανεύει πτυχές και ιστορίες της ικαριώτικης κοινωνίας και προσφέρει ζωντανές μαρτυρίες για την αδιάσπαστη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού λαού από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα. Τα κείμενα και αποσπάσματα της παράστασης είναι των: Νικόλαου Καραπέτη, Νίκου Καστανιά, Σάσας Μπέρνη - Πλακίδα, Αλέξη Πουλιανού, Γεωργίου Σκλάβου.Τα κείμενα πλαισιώνονται με παραδοσιακά τραγούδια της Ικαριάς, των οποίων την επιλογή και σύνθεση έκανε η Καίτη Διαμαντάκου.Το σκηνικό είναι του Γιώργου Γεωργακόπουλου και τα κοστούμια της Ελενας Αβτζή.Τη χορογραφία και την κίνηση ανέλαβε η Βάσια Λιονάκη.Η διδασκαλία των λαϊκών χορών είναι της Χρυσούλας Φραδέλου,η μουσική του Σαράντου Στενού,ενώ στη μουσική εκτέλεση είναι η Ηλέκτρα Παπασιμάκη (τραγούδι, φλογέρα και κρουστά) και ο Παναγιώτης Χούτρας (βιολί). Παίζουν: Λεωνίδας Βαρδαρός, Αντώνης Βλησίδης, Λαμπρινή Κανάγιου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Βίκυ Σταύρακα, Ηρώ Τσαρνά, Ελισάβετ Τσιαπαρίκου, Μαρία Χατζηνάκη.
  • Τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη παρουσιάζει, σήμερα, στο Ηρώδειο, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης,σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα.Ερμηνεύουν: Ηλίας Λογοθέτης, Πάνος Σκουρολιάκος, Μαρία Ζαχαρή, Ηλίας Χριστόπουλος κ. ά. Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν για την αγορά ειδών υγιεινής και παιδικών τροφών για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-24 00:00:00.0)
Εχουν κάνει τους Ελληνες καλλιτέχνες, θεατές(2009-07-19 00:00:00.0)
Ξενιτιάς «Δρόμοι »(2005-07-07 00:00:00.0)
«Δρόμοι και πατρίδες»(2005-04-08 00:00:00.0)
"Η πολιτιστική κληρονομιά ανήκει σε όλους"(1999-08-11 00:00:00.0)
"Λα Μάμα" στην "Πέτρα"(1999-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ