Παρασκευή 20 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα Ιθάκης της ΠΕΑΕΑ και ο δήμος συνδιοργανώνουν εκδήλωση αύριο, Σάββατο,στις 9 το πρωί,στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.Θα ακολουθήσει συναυλία με αντάρτικα τραγούδια από την ορχήστρα του Σπύρου Σομαϊλη.
  • Ο πρόεδρος της Κοινότητας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Οινόης, σε συνεργασία με το Δήμο Μάνδρας και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ της περιοχής Θριασίου διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή 22 Αυγούστου,στις 10.30 το πρωί,στο Μνημείο της Κάζας.Στο Μνημείο πρόκειται να γίνει μνημόσυνο για τους πατριώτες που έπεσαν στη Μάχη του Σαλίγκαρου, στις 13 Αυγούστου 1943.
  • Το Παράρτημα Τρίπολης της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 22 Αυγούστου,στον Αγιο Βασίλη Κυνουρίας,στις 11.30 το πρωί,προς τιμήν των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν, τα οποία θα αναχωρήσουν την Κυριακή 22 Αυγούστου,στις 6.30 το πρωί,από την πλατεία Κάνιγγος.Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 8234.296, 8222.952.
  • Η Πανελλήνια Ενωση Αναπήρων - Τραυματιών και Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής "Ο Φοίνικας" και το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ καλούν τους αγωνιστές και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης να πάρουν μέρος στην εκδήλωση - πολιτικό μνημόσυνο, που θα γίνει την Κυριακή 22 Αυγούστου για τους 59 εκτελεσθέντες, στον τόπο της θυσίας, στα Καλύβια Αγρινίου,στις 9.45 το πρωί.
  • Για τα 55 χρόνια από το μπλόκο της Καλλιθέας και το ολοκαύτωμα της ηρωικής προσφυγικής γειτονιάς των Πάνω Σφαγείων, τα Παραρτήματα Πετραλώνων, Θησείου και Πάνω Σφαγείων της ΠΕΑΕΑ και ο Τοπικός Εξωραϊστικός Σύλλογος η "Ελπίδα" διοργανώνουν εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Αυγούστου,στις 7 το απόγευμα,στην πλατεία Ελπίδας.
  • Ο Δήμος Αλμυρού και το Παράρτημα Αλμυρού της ΠΕΑΕΑ θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 29 Αυγούστου,στις 11 το πρωί προσκύνημα στο Ηρώο του Νεκροταφείου Αλμυρού για τους 35 εκτελεσθέντες, αλλά και για όλους τους πεσόντες από τα κατοχικά στρατεύματα.
  • Η ΝΕ Λέσβου της ΠΕΑΕΑ και το Παράρτημα Μυτιλήνης διοργανώνουν την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη προσκύνημα τιμής και μνήμης στον Αϊ - Στράτη.Το προσκύνημα θα γίνει στη μνήμη όλων των αγωνιστών που έπεσαν στον Απελευθερωτικό Αγώνα, στον Αϊ - Στράτη, "για την τιμή και τη δόξα της πατρίδας και του λαού μας". Η αναχώρηση για το νησί θα γίνει το Σάββατο, 4 Σεπτέμβρη, το πρωί.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ