Παρασκευή 20 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αύριο το ραντεβού στο Ακτιο

Με τη δύναμη του πολιτισμού διατρανώνουν τη σταθερή τους απόφαση για αγώνα, ενάντια τον ευρωαντλαντικό φασισμό οι αγωνιστές της ειρήνης, στις 7.00 μ.μ., έξω από τη ΝΑΤΟική αεροπορική βάση

Ούτε μια στιγμή να μη σταματήσει ο αγώνας, εναντίον της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.Με αυτή την προτροπή οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας καλούν στο νέο αγωνιστικό αντιπολεμικό φιλειρηνικό ραντεβού όλο το λαό της περιοχής, αύριο Σάββατο, 21 Αυγούστου στις 7 μ.μ. με το μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και φιλειρηνική πολιτιστική εκδήλωση,που διοργανώνουν έξω από τη ΝΑΤΟική αεροπορική βάση του Ακτιου.

Οι αγωνιστές του μαχόμενου και μόνου πραγματικού κινήματος ειρήνης, τηςΕλληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,που όλο αυτό το διάστημα χωρίς να υπολογίσουν χρόνο και δυνάμεις, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με κορυφαίες στιγμές τις μεγάλες κινητοποιήσεις, ενάντια στη βρώμικη επιδρομή του ευρωατλαντικού φασισμού στη Γιουγκοσλαβία, για άλλη μια φορά θα καταγγείλουν την ελληνική κυβέρνηση, γιατί πρωτοστατεί στην εφαρμογή του ολοκληρωτισμού του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών στα Βαλκάνια και σε όλη την περιοχή. Θα διατρανώσουν τη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να αντισταθεί και να μην παραχωρήσει τίποτε από τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, όμως, θα ορθώσουν μπροστά στη σύγχρονη βαρβαρότητα τη λεβεντιά του πολιτισμού του λαού μας με την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα από όλη την περιοχή. Με τον πολιτισμό της ειρήνης και του αγώνα θα απαιτήσουν:

* Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια

* Να κλείσει η βάση του Ακτιου

* Να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι από Αλβανία, Βοσνία και Κόσσοβο.

* Να μην περάσουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια διχοτόμησης του Αιγαίου και της Κύπρου.

Το αντιπολεμικό κίνημα ετοιμάζεται στη Λάρισα

Στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή που έχει καθοριστεί να είναι ο τόπος, όπου οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ θα στήσουν τα νέα στρατηγεία τους, το φιλειρηνικό κίνημα προετοιμάζεται, με επικεφαλής την Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου.Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται είναι οι εξής: Μεγάλη συναυλία πραγματοποιείται την Τετάρτη 25 Αυγούστου,στην Πλατεία Ταχυδρομίου στις 9.00 μ.μ.

Στρογγυλό τραπέζι διοργανώνεται την Παρασκευή 27 Αυγούστου,στις 9.00 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου με θέμα: "Ο ρόλος των ΝΑΤΟικών Στρατηγείων στη νέα δομή του ΝΑΤΟ και οι επιπτώσεις από τη λειτουργία τους στην Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία, στην κοινωνική και πολιτική ζωή της περιοχής και στο φυσικό περιβάλλον".

Εισηγητές θα είναι η Λιάννα Κανέλλη,δημοσιογράφος, ο Ζήσης Παπαδημητρίου,καθηγητής Πανεπιστημίου και ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης,Καθηγητής Πανεπιστημίου.

Επίσης, μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στον Τύρναβο προγραμματίζεται την Τρίτη 31 Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ