Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Ακτιο
  • Οργανώνεται από τις Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας το Σάββατο 21 Αυγούστου
  • Με μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση θα προβληθεί ο πολιτισμός της ειρήνης

Μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και φιλειρηνική πολιτιστική εκδήλωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτιου προγραμματίζουν οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας,το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 7.00 μμ.Το μαχόμενο φιλειρηνικό κίνημα πιστό στην υπόσχεσή του να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες, καλεί το λαό της περιοχής να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο.

Σε διακήρυξή τους οι Επιτροπές Ειρήνης υπογραμμίζουν:

"Τα σχέδια του ιμπεριαλισμού για τη χώρα μας και τα Βαλκάνια αποκαλύπτονται κάθε μέρα και πιο καθαρά.Στοχεύουν στο στραγγαλισμό των λαών, στην εκμετάλλευσή τους, στην παράδοση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών τους και τη μετατροπή τους σε προτεκτοράτα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Από τα Βαλκάνια αρχίζει η εφαρμογή της Νέας Δομής του ΝΑΤΟ.Νέα δομή σημαίνει κατάργηση του Διεθνούς Δικαίου, σημαίνει επεμβάσεις παντός τύπου του οργανωμένου ιμπεριαλισμού, από συμφωνίες Ντέιτον μέχρι εκστρατείες Κοσσυφοπεδίου.

Σεράγεβο και Κόσσοβο είναι τα πειραματικά προτεκτοράτα, είναι τα παραδείγματα του καθεστώτος του τρόμου για όσους αντισταθούν στο πέρασμα της "νέας τάξης".

Ούτε μια στιγμή να μη σταματήσει ο αγώνας εναντίον της νέας βαρβαρότητας.Οι λαοί είναι με την ειρήνη και την πρόοδο, είναι με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Οι λαοί πολεμούν τη φασιστική ολοκλήρωση των διαφόρων ψευδεπίγραφων "ειρηνευτικών συμφωνιών" κατοχής και "συμφώνων σταθερότητας". Οι λαοί αντιπαλεύουν ανειρήνευτα εκείνους που συνεργάζονται με τους τρομοκράτες και φονιάδες των λαών.

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση γιατί πρωτοστατεί στην εφαρμογή του ολοκληρωτισμού του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών,στα Βαλκάνια και σε όλη την περιοχή από την Κασπία ως τη Μέση Ανατολή. Την καταγγέλλουμε γιατί συνεχίζει να προκαλεί τις φιλειρηνικές παραδόσεις του λαού μας και τα συναισθήματά του της αλληλεγγύης προς τους λαούς της Βαλκανικής. Η κυβέρνηση προκαλεί όταν επισκέπτεται το Κοσσυφοπέδιο της ΝΑΤΟικής κατοχής και νομιμοποιεί τις σφαγές και την τρομοκρατία.

Ο ελληνικός λαός αντιστέκεται και δεν παραχωρεί τίποτε από τα κυριαρχικά του δικαιώματα.Καταγγέλλει και αντιπαλεύει εκείνους που κάνουν τη χώρα ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των γκρίζων ζωνών. Το Ακτιο ανήκει στο λαό της περιοχής. Σήμερα διαδηλώνουμε με εκδηλώσεις πολιτισμού για να μη γίνει ποτέ ξανά το Ακτιο ορμητήριο των φονιάδων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην ανανεώσει τη συμφωνία των ξένων βάσεων που σχεδιάζεται για το Σεπτέμβριο.

Ο λαός μας δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο τους φονιάδες να εξυπηρετούνται από τη δική του γη. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό και την αγωνιστική του ιστορία, αν αγνοήσει το αντιιμπεριαλιστικό φρόνημά του και υποταχθεί στα κελεύσματα της συμμορίας του ΝΑΤΟ, ανανεώνοντας τη συμφωνία παραμονής των βάσεων".

Επαγρύπνηση και διαρκής αντιιμπεριαλιστικός αγώνας

Καταλήγοντας οι φιλειρηνιστές της Βορειοδυτικής Ελλάδας σημειώνουν: "Το οργανωμένο φιλειρηνικό κίνημα καλεί σε διαρκή αγώνα και επαγρύπνηση,γιατί μια σειρά από τα εθνικά μας θέματα μπαίνουν στην τροχιά της ΝΑΤΟποίησης. Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος έχουν μπει στο τραπέζι της γνωστής συμμορίας του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των G8.Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διχοτομικές λύσεις επικυριαρχίας του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων και λύσεις που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του λαού.

Καλούμε το λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα.Μόνο αυτός μπορεί να σταματήσει τους εχθρούς της ειρήνης, του πολιτισμού και της φιλίας των λαών. Τον καλούμε στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και τη φιλειρηνική πολιτιστική εκδήλωση, μπροστά στην πύλη της Βάσης του Ακτιου, το Σάββατο 21 Αυγούστου 1999.

  • Να διαδηλώσουμε την απόφασή μας να αγωνιστούμε,μέχρι να ελευθερωθεί η περιοχή των Βαλκανίων από την τρομοκρατική νέα τάξη του ιμπεριαλισμού.
  • Να προβάλουμε τον πολιτισμό της ειρήνης,με την καλλιτεχνική εκδήλωση μουσικών, χορευτικών και θεατρικών συγκροτημάτων της περιοχής.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.
  • Να κλείσει η βάση του Ακτιου.
  • Οχι στα ΝΑΤΟικά σχέδια διχοτόμησης του Αιγαίου και της Κύπρου.
  • Να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι από Αλβανία, Βοσνία και Κόσσοβο".

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ