Τετάρτη 11 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπό τον έλεγχο της CIA και του FBI η Ελλάδα!

Υπό τον εξονυχιστικό (!) έλεγχο των Αμερικανών πρακτόρων, που έχουν καταφθάσει στην Ελλάδα, για να ρυθμίσουν τους "όρους ασφαλείας" της επίσκεψης του Κλίντον στη χώρα μας, τελεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα η ελληνική επικράτεια. Το κλιμάκιο των 15 πρακτόρων του FBI και της CIA, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα με το προσωνύμιο "Επιτροπή Εθιμοτυπίας και Προετοιμασίας" (!), λειτουργεί ως κράτος εν κράτει και - έχοντας τις ευλογίες της κυβέρνησης - δρα ανεξέλεγκτα, δίνοντας αναφορά μόνο στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας για τις δραστηριότητές του.

Σύσκεψημε ...πράκτορες!

Ενδεικτική για το είδος των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ - Ελλάδας, αλλά και αποδεικτική της υποτέλειας της ελληνικής κυβέρνησης, μιας υποτέλειας επιδεικνυόμενης, όχι μόνο απέναντι στον Κλίντον, αλλά απέναντι και στους "μπράβους" (!) του, είναι η χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών. Σύσκεψη, στην οποία δέχτηκε να παρακαθήσει, από κοινού (!) με τους Αμερικανούς πράκτορες, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτης, για να νομιμοποιήσει κατ' αυτόν τον τρόπο τις εδώ δραστηριότητές τους. Δραστηριότητες, που δεν απέχουν από την αντιμετώπιση της Ελλάδας σαν κοινής"μπανανίας". Μάλιστα, για να συμμετάσχει σ' αυτήν την - τουλάχιστον - αξιοπερίεργη για ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα σύσκεψη, ο υπουργός φρόντισε να αναβάλει τις καλοκαιρινές διακοπές του...

Ελέγχθηκε η Βουλή και το πρωθυπουργικό γραφείο!..

Αποκαλυπτικά των δραστηριοτήτων των Αμερικανών πρακτόρων στη χώρα είναι και τα όσα διαμείφθηκαν χτες στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο των Ράμπο επιθεώρησε ακόμα και τις εγκαταστάσεις και τους χώρους του Κοινοβουλίου, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, - και μετά από εντολή του Απ. Κακλαμάνη - αποφεύχθηκε η περιήγησή τους στη Βουλή μαζί με τα περίστροφα και τα "έξυπνα" κουμπούρια τους... Τα όπλα των πρακτόρων είχαν ανιχνευτεί επάνω τους από τα ειδικά μηχανήματα ασφαλείας που υπάρχουν στην είσοδο της Βουλής. Κατά άλλες, πάντως, πληροφορίες, από υψηλά ιστάμενη πηγή, τα όπλα δεν ανιχνεύτηκαν στους Αμερικανούς πράκτορες, αλλά στους άνδρες ασφαλείας του κλιμακίου εθιμοτυπίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που τους ...συνόδευσε μέχρι την είσοδο της Βουλής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως τόνιζαν αρμόδιοι παράγοντες, οι πράκτορες δεν παρέλειψαν, εκτός από την αίθουσα της Ολομέλειας και το εντευκτήριο, να ελέγξουν ακόμα και το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή! Πάντως, όταν ζητούνταν διευκρίνιση για το θέμα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν πως έγινε έλεγχος και στο γραφείο του κ. Σημίτη, αλλά ότι, πάντως, σίγουρα οι πάκτορες περιδιάβηκαν τους διαδρόμους που περικλείουν το γραφείο...

Ταυτόχρονα, οι ένοπλοι πράκτορες του FBI και της CIA αλωνίζουν αδιάκριτα την επικράτεια - και χωρίς καμία ...ενόχληση από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας - για να λάβουν τα "μέτρα", που θα αντιστοιχούν σε αμερικανοκρατούμενη χώρα, κατά την απόβαση του Κλίντον και της πολυπληθούς αποστολής τους (σ.σ.: οι πληροφορίες μιλούν για 100 δημοσιογράφους, που θα τον συνοδεύουν) στην Ελλάδα.

Ηδη από το "μικροσκόπιο", εκτός της Βουλής, έχουν μπει το αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι πιθανές διαδρομές που θα ακολουθήσει η αμερικανική αυτοκινητοπομπή και ο Κλίντον κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, όλες οι περιοχές που περικλείουν την αμερικανική πρεσβεία και άλλους αμερικανικούς "στόχους". Το κλιμάκιο των πρακτόρων σχεδιάζει, επίσης, επιτόπιο έλεγχο στη Σούδα, αφού δεν αποκλείεται επίσκεψη του Κλίντον στην εκεί αμερικανική βάση. Επίσης, το FBI και η CIA έχουν θέσει υπό την εποπτεία τους ελληνικά νησιά(όπως η Ρόδος και η Κρήτη), καθώς και τα λιμάνια και τους θαλάσσιους δρόμους που οδηγούν σε αυτά, σε περίπτωση που η περιήγηση του Κλίντον στην Ελλάδα λάβει και ...τουριστικό χαρακτήρα. Για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί πράκτορες πραγματοποιούν ελέγχους ακόμα και σε ...αρχαιολογικούς χώρους (Μυκήνες, Ολυμπία κλπ.), που ενδέχεται να επισκεφθεί η οικογένεια Κλίντον.

"Δεν μπορούμε να
κάνουμε τίποτα"!

Η κυβέρνηση, από τη δική της πλευρά, ισχυρίζεται ότι οι δραστηριότητες των Αμερικανών πρακτόρων είναι οι "συνήθεις" στις περιπτώσεις που ένας Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται ξένο κράτος. Κυβερνητικές πηγές, δε, όταν γίνεται λόγος για το ανεξέλεγκτο της δράσης των πρακτόρων στην ελληνική επικράτεια, υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα διαφορετικό, αφού, όπως λένε, "αν δεν τους επιτρέψουμε να κινηθούν όπως επιθυμούν, στην περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε κατά την επίσκεψη του Κλίντον, τότε...". Ωστόσο και μετά από όλα αυτά, ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης υποστήριξε χτες σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ότι την ευθύνη για την επίσκεψη του Κλίντον στην Ελλάδα την έχουν οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ενώ φρόντισε να συμπληρώσει πως και όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στο εξωτερικό, προβλέπεται η αποστολή ελληνικών υπηρεσιών στη χώρα μετάβασης για την ασφάλειά του...

Οσον αφορά το μη ...πρακτορολογικό μέρος της επίσκεψης Κλίντον, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών έλεγαν χτες πως έχει σημάνει "συναγερμός" στις διπλωματικές υπηρεσίες για τον καθορισμό της ατζέντας των συζητήσεων, που θα έχει η αμερικανική αντιπροσωπεία με την ελληνική κυβέρνηση. Βεβαίως, πέραν των διμερών ελληνο-αμερικανικών θεμάτων, πρώτης γραμμής θέματα θα είναι τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, με δεδομένο ότι η παρουσία του Κλίντον στην Ελλάδα θα έπεται των συναντήσεών του με τον Ετσεβίτ, αλλά και - των σχεδιαζόμενων από τον ΓΓ του ΟΗΕ Κ. Ανάν - συναντήσεων μεταξύ Κληρίδη - Ντενκτάς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org