Τρίτη 10 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Εργοδοτικές ακρότητες

Προσπάθεια ξυλοδαρμού σε συνδικαλίστρια και εργαζόμενο που ζήτησε δεδουλευμένα

Να ξυλοκοπήσει επιχείρησε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Μαίανδρος" στη Ζάκυνθο την αντιπρόεδρο του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και ένα πρώην εργαζόμενό του, επειδή "τόλμησαν" να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα που οφείλει στον εργαζόμενο! Τον τραμπουκισμό του εργοδότη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Νομού Ζακύνθου και ζητά να ασχοληθεί επιτέλους με το ζήτημα του τουρισμού το Νομαρχιακό Συμβούλιο και να πάρει μέτρα για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας από τους εργοδότες.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Δημητρίου χρωστάει στον εργαζόμενο από πέρσι το καλοκαίρι τα δεδουλευμένα, την άδεια, τα επιδόματα, τα δώρα και τα ένσημά του. Οταν μαζί με τη συνδικαλίστρια πήγε να τα διεκδικήσει, ο ξενοδόχος αντί άλλης απάντησης τους επιτέθηκε για να τους χτυπήσει, χωρίς τελικά να το καταφέρει.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι "το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας των εργοδοτών απέναντι σε εργαζόμενους και εκλεγμένους εκπροσώπους τους έχει φτάσει πλέον σε ακραίο και επικίνδυνο σημείο".Σημειώνει ότι η ασυδοσία των εργοδοτών στο χώρο του τουρισμού, που φτάνει μέχρι τον τραμπουκισμό, τροφοδοτείται από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τη στάση της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της διοίκησης της Ομοσπονδίας που έχει το θράσος, ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση, να μιλά για κοινωνικούς διαλόγους.

Υπογραμμίζει ότι εγκληματικές ευθύνες βαρύνουν και το νομάρχη και την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπως και την Επιθεώρηση Εργασίας, που έχει καταντήσει γραφειοκρατικός μηχανισμός και έχει μετατραπεί σε απαθή θεατή στο έγκλημα σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων.

Τονίζει ότι γίνεται φανερό για ποια τουριστική ανάπτυξη μιλούν κυβέρνηση, εργοδότες, Ομοσπονδία και πολυεθνικές. Μια ανάπτυξη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με εργαζόμενους "λάστιχο" ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη στην πράξη να ανατρέψουν αυτή την αντεργατική πολιτική, οικοδομώντας το δικό τους πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο πάλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό(2021-01-27 00:00:00.0)
Απεργούν την Τρίτη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας(2015-08-06 00:00:00.0)
Η «ανταγωνιστικότητα» ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία(2009-10-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-07-09 00:00:00.0)
Εκμετάλλευση και τρομοκρατία(2002-11-30 00:00:00.0)
Εργασιακές σχέσεις - μεσαίωνας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους(2001-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ