Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΗ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την πραξικοπηματική συμφωνία

"Θεούς και δαίμονες" επιστρατεύει τώρα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ν. Εξαρχος, προκειμένου να "πείσει" ότι η πραξικοπηματική συμφωνία στην οποία κατέληξε με τον υπουργό Ανάπτυξης για τη διάλυση του ασφαλιστικού των εργαζομένων της ΔΕΗ διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Εφτασε ακόμα στο σημείο να βάζει κάποιους από τις παρατάξεις που η ΠΑΣΚΕ δεν έχει την πλειοψηφία να βγάζουν ανακοινώσεις, όπως αυτή των 8 μελών (ΠΑΣΚιτών) στο ΔΣ της ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Οσο όμως προσπαθεί να συσπειρώσει κόσμο γύρω, τόσο αυξάνουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Ακόμα και η ΔΑΚΕ, η παράταξη που είπε ότι εκπροσωπεί ο Ματσαρίδης την ημέρα που έβαλε την υπογραφή του κάτω από την κατάπτυστη συμφωνία, ένας σημαντικός αριθμός των μελών της, που είναι στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δηλώνει πως θα καταψηφίσει τη συμφωνία, ενώ ενδεικτική είναι η προσωπική ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕ/ΔΕΗ που υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής της απόφασης της ΕΤΕ/ΔΕΗ για τη διατήρηση του υπάρχοντος ασφαλιστικού συστήματος.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η ανακοίνωση της παράταξης της ΔΑΚΕ στο Σύλλογο Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ που τονίζει ότι ο "γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ο κ. Ματσαρίδης δεν εκφράζει παραταξιακές θέσεις και η υπογραφή του δε δεσμεύει την παράταξη".

Μεγάλες ωστόσο είναι και οι αντιδράσεις που εμφανίζονται και μέσα στην ΠΑΣΚΕ, αφού ένα τμήμα της παράταξης αντιδρά σθεναρά στην κίνηση του προέδρου Ν. Εξαρχου να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας. Πάντως όποιος ΠΑΣΚίτης διαφωνεί με την απόφαση Εξαρχου, παραπέμπεται στο πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ