Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ουρές στις εφορίες της Κέρκυρας

Αφόρητη έχει γίνει η κατάσταση στις εφορίες της Κέρκυρας, καταγγέλλει ο Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, ενώ σημειώνει ότι τη στιγμή που τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος συνεχίζουν να έρχονται με ιδιαίτερα αυξημένους τους φόρους για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, την ίδια στιγμή ταλαιπωρούνται σχηματίζοντας τεράστιες ουρές για να εξυπηρετηθούν στις εφορίες.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, σε τμήματα των δύο εφοριών, όπως π.χ. Κώδικας Βιβλίων - Στοιχείων και Μητρώο, σχηματίζονται ουρές από τις 5 το πρωί, για να επισημάνει ότι το σύστημα ΤΑΧΙS, που εφαρμόζεται στις εφορίες και το οποίο σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα έβαζε τάξη και σε αυτά τα φαινόμενα, αποδείχτηκε ότι έφερε τα αντίθετα ακριβώς αποτελέσματα.

Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι οι εφορίες της Κέρκυρας έχουν σοβαρές ελλείψεις και σε προσωπικό, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς ισχυρίζεται ότι δε γίνονται προσλήψεις επειδή έχουν καλυφθεί οι οργανικές θέσεις. Το συγκεκριμένο επιχείρημα ακούγεται αστείο.

Τέλος, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ θεωρεί ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και γι' αυτό καλεί τους εργαζόμενους στις ΔΟΥ, τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς να αντιδράσουν δυναμικά σ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που εκτός των άλλων προσβάλλει και την προσωπικότητά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ