Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
Εκατοντάδες οι νεκροί από τις πλημμύρες

ΜΑΝΙΛΑ.-

Αμέτρητοι οι νεκροί και ανυπολόγιστες οι ζημιές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που πλήττουν χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και ιδιαίτερα τις Φιλιππίνες, τη ΛΔ Κορέας και τη Ν. Κορέα.

Ειδικότερα, μόνον στην πρωτεύουσα και τα περίχωρα των Φιλιππίνων,Μανίλα, οι νεκροί ξεπερνούν τους 100, καθώς οι περιοχές μαστίζονται από τις πιο καταστροφικές πλημμύρες που έχει γνωρίσει η χώρα τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Εως χτες είχαν εντοπιστεί τα πτώματα 68 ατόμων, ενώ εκτιμάται πως στον αριθμό των θυμάτων θα προστεθούν ακόμη άλλοι σαράντα, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί και καταπλακωθεί από στρώματα λάσπης στα ερείπια τουλάχιστον 25 σπιτιών. Επιπλέον, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης των Φιλιππίνων περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί έως τώρα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σε δυσχερή κατάσταση βρίσκεται και η - ήδη πληχθείσα από λιμό - ΛΔ Κορέας,καθώς ο απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει τους 42 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 90 από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που πλήττουν τη χώρα με επίκεντρο τις δυτικές περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο καθώς τα οδικά δίκτυα που οδηγούν στις πληγείσες περιοχές έχουν καταστραφεί από τις βροχές, ενώ και οι άστεγοι ξεπερνούν τους 2.900...

Στην Καμπότζη μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους δύο παιδιά, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός της χώρας κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Καμπότ, 140 χλμ νοτίως της Πνομ Πενχ. Αφορμή γι' αυτή την απόφαση αποτέλεσε η στάθμη του νερού που έφτασε το ενάμισι μέτρο. Οι πλημμύρες πλήττουν και την Ανατολική Ταϊλάνδη όπου πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου χίλιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στο Βιετνάμ,οι νεκροί ξεπέρασαν τους 28.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ