Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
Πάνω από 4 εκατομμύρια οι άνεργοι στη Γερμανία!

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ.-

Για άλλη μια φορά η νέα άνοδος της ανεργίας είναι εποχιακή. Ωστόσο το γεγονός δεν μπορεί να αλλάξει. Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία ξεπέρασε και πάλι τα τέσσερα εκατομμύρια τον Ιούλη, όπως ανακοίνωσε χτες ηΟμοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας από την έδρα της στη Νυρεμβέργη, δίνοντας στη δημοσιότητα με γερμανική ακρίβεια (κάθε 5 του μηνός) στοιχεία για τον περασμένο μήνα, που φέρουν 89.000 περισσότερους ανθρώπους στις ουρές των ανέργων και εκτοξεύοντας το συνολικό αριθμό στους 4.027.200.

Το ποσοστό σκαρφαλώνει στο 10,3% από 10,1% που ήταν κατά το μήνα Ιούνη, που και αυτός ήταν ένας μήνας "αυξητικός". Το γεγονός αυτό, τόνισε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, Μπέρνχαρντ Γιάκομπα,φανερώνει ότι η αύξηση των αριθμού οφείλεται κυρίως σε παράγοντες εποχιακούς... αφού στον ενεργό παραγωγικά πληθυσμό προστίθενται οι χιλιάδες απόφοιτοι των λυκείων που μπαίνουν για πρώτη φορά στον εργασιακό χώρο. Επίσης καλύπτοντας την κυβέρνηση υπερτόνισε ότι το φετινό Ιούλη οι άνεργοι ήταν κατά 107.300 λιγότεροι από τον Ιούλη του 1998!

Εντούτοις, αυτό που δεν μπόρεσε να μην αποκαλύψει είναι ότι παρά το αναμενόμενο της εισδοχής νέων εργαζομένων ή μάλλον νέων ανέργων, οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν ήταν μόλις 9.000 σε αντίθεση με τις 15.000, ενώ πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι επί της ουσίας δεν πρόκειται για νέες θέσεις εργασίας αλλά για εποχιακές θέσεις. Κατά αυτόν τον τρόπο "ξεγυμνώνεται" η κυβερνητική πολιτική που ακολουθεί σε αυτό τον τομέα ο "κοκκινοπράσινος συνασπισμός" του καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ,που ανήλθε στην εξουσία τον περασμένο Σεπτέμβρη, ευαγγελιζόμενοι γενναία και εμπνευσμένα προγράμματα για την "καταπολέμηση της γάγγραινας της γερμανικής κοινωνίας". Ωστόσο, ελάχιστα έχουν γίνει... και μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο με την πολιτική που ακολουθεί στον οικονομικό τομέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ