Παρασκευή 6 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ο "Εμπολα" μετανάστευσε στην Ευρώπη;

ΛΟΝΔΙΝΟ. -

Η απειλή του αιμορραγικού πυρετού "Εμπολα" πλέον δεν αποτελεί προνόμιο μόνο της δύσμοιρης Μαύρης Ηπείρου, αλλά πήρε το... αεροπλάνο και ήρθε στην "πολιτισμένη Ευρώπη" και μάλιστα στην πιο προηγμένη χώρα, τη Γερμανία.

Μέχρι σήμερα δεν είχε εντοπιστεί ποτέ κανένα κρούσμα του ιού στην Ευρώπη, αλλά από χθες οι γερμανικές αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τη μεταδοτική, θανατηφόρα ασθένεια που οφείλεται στον ιό "Εμπολα", καθώς ένας Γερμανός πολίτης παρουσίασε συμπτώματα που ενδέχεται να προέρχονται από τη νόσο αυτή μετά από την επιστροφή του από την Ακτή Ελεφαντοστού, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα "Τάιμς". Ο τρόμος απλώνεται αφού η επιστροφή από το "επαγγελματικό ταξίδι" του Γερμανού έγινε με την αεροπορική εταιρία "Σουίς - Ερ" και το αεροπλάνο είχε τελικό προορισμό το Βερολίνο, με ενδιάμεσο σταθμό στη Ζυρίχη.

Μία ολόκληρη πτέρυγα του νοσοκομείου Βίρτσοφ όπου νοσηλεύεται ο 40χρονος άνδρας έχει τεθεί σε καραντίνα. Η σύζυγος και τα παιδιά του έχουν επίσης απομονωθεί, ενώ οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για να εντοπίσουν τους επιβάτες του αεροσκάφους που ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή μαζί του και να είναι φορείς του ιού. Πάντως, για να μην δημιουργηθεί αναίτιος πανικός, εκπρόσωπος του νοσοκομείου διευκρίνισε ότι απαιτούνται άλλες δύο ημέρες εξετάσεων προκειμένου να αποφανθούν με βεβαιότητα οι γιατροί ότι ο άνδρας αυτός πάσχει από "Εμπολα".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ