Παρασκευή 28 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Θάλασσες» τραγουδιών
  • Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συνεχίζουν το συναυλιακό τους ταξίδι, παρουσιάζοντας τραγούδια από τη δισκογραφική τους συνεργασία «Θάλασσα στη σκάλα», καθώς και κομμάτια από την ανεξάρτητη και κοινή πορεία τους. Τη Δευτέρα (9.30 μ.μ.) θα δώσουν συναυλία στη Ρόδο (Γήπεδο Διαγόρα). Η συναυλία διοργανώνεται από το Εργατικό - Υπαλληλικό Κέντρο Ρόδου.
  • Αύριο (9.30 μ.μ.) ο Λουδοβίκος των Ανωγείων φέρνει τα τραγούδια και τα παραμύθια του στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, για μια μοναδική συναυλία με τίτλο «Ο Ερωτόκριτος και η ξύλινη πέτρα». Η βραδιά θα ξεκινήσει «θεατρικά» με την Ολια Λαζαρίδου να ερμηνεύει το έργο «Η Αρετούσα θέλει να χορέψει». Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο σε κείμενο της Μάρως Βαμβουνάκη. Στη συνέχεια, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα πάρει τη σκυτάλη για να διηγηθεί με τον μοναδικό του τρόπο τα παραμυθοτράγουδά του, τα βάσανα και τη χαρά του έρωτα, όπως την έζησαν η Αρετούσα και ο Ερωτόκριτος, αλλά και την ιστορία της Ξύλινης Πέτρας, που θα είναι και ο τίτλος της επόμενης δουλιάς του. Μαζί του στο τραγούδι, η Λιζέτα Καλημέρη και η Μαρίνα Δακανάλη.
  • Ενα ταξίδι στη νησιώτικη Ελλάδα με τραγούδι και μουσικές, θα είναι το αποψινό πρόγραμμα που οργανώνει η ΕΡΑ και η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «1.000 τραγούδια στο δάσος - Καλοκαίρι 2000». Στις 10.30 το βράδυ, στο 1ο Δημοτικό Πάρκο Αγίας Παρασκευής (δίπλα στο Κολέγιο), θα μας κρατήσουν συντροφιά, η Δικαία Χατζιδάκι από τα Δωδεκάνησα, ο Φραγκίσκος Τζιωτάκης από τις Κυκλάδες και ο Αντώνης Περιστέρης από την Κρήτη.
  • Σήμερα, αύριο και την Κυριακή (9 μ.μ.), ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Χορωδία Αταλάντης», συμπληρώνοντας δέκα χρόνια από τη σύστασή του, παρουσιάζει στο προαύλιο του ΤΕΕ Αταλάντης, το μιούζικαλ «ΑΝΝΥ». Συμμετέχουν όλα τα τμήματά του (Παιδικό καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μεικτή χορωδία και Θεατρικό).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ