Σάββατο 31 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρνούνται να συμμετέχουν σε μνημόσυνο - φιέστα

Την άρνησή του να πάρει μέρος στο μνημόσυνο - φιέστα που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, αύριο Κυριακή, για τους 60 εκτελεσθέντες από τα στρατεύματα κατοχής στα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας, δηλώνει με ανακοίνωσή του, το παράρτημα Αγρινίου της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπήρων Τραυματιών και Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής, ο "Φοίνικας".

Ο "Φοίνικας" καταγγέλει ότι είναι απαράδεκτο να γίνονται εκδηλώσεις "για την Εθνική Αντίσταση του λαού της χώρας μας και σαν στόχο να έχουν την προσωπική προβολή και τον αφανισμό των ιδανικών για τα οποία θυσιάστηκαν οι ηρωικοί εκτελεσθέντες πατριώτες".

"Σε μια εποχή που η κυβέρνηση της χώρας μας παζαρεύει και ξεπουλά οράματα του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, τα οποία στήριξαν και με τη ζωή τους οι συναγωνιστές μας, είναι αδιανόητο να γίνουμε επικροτητές της σιωπής και της δουλοπρέπειας".

Το παράρτημα του "Φοίνικα" σε συνεργασία με τα υπόλοιπα παραρτήματα της περιοχής και με τους συγγενείς των ηρωϊκών θυμάτων που εκτελέστηκαν στα Καλύβια, διοργανώνει μνημόσυνο - εκδήλωση, τιμής αντάξιας του μεγαλείου της στάσης των πατριωτών που θυσιάστηκαν, την Κυριακή 22 Αυγούστου,στον τόπο της εκτέλεσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ