Παρασκευή 30 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΒΙΟΜΑΓΝ
Εκβιάζει με κλείσιμο

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, πιέζει για κεφάλαια ο Βαρβούτης

Με λουκέτο απειλείται η μεταλλευτική επιχείρηση εξόρυξης λευκολίθου ΒΙΟΜΑΓΝ,στο Μαντούδι. Ο επιχειρηματίας Κ. Βαρβούτης,στον οποίο η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παρέδωσε, πριν από περίπου τρία χρόνια, για ένα κομμάτι ψωμί το 65% της επιχείρησης, τώρα εκβιάζει με οριστικό κλείσιμο, αν δε χρηματοδοτηθεί το κεφάλαιο κίνησής του από τον κρατικό κορβανά με 600 εκατομμύρια δραχμές! Στα πλαίσια του εκβιασμού του και επικαλούμενος οικονομικό κώλυμα, δεν έχει δώσει δραχμή επί πέντε μήνες στους 350 εργαζόμενους της ΒΙΟΜΑΓΝ, ενώ οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης φέρουν τα χαρακτηριστικά της εγκατάλειψης.

Το υπόλοιπο 35% της επιχείρησης ανήκει στην Τράπεζα Πίστεως,η οποία με τη σειρά της θέλει να αποχωρήσει και να πουλήσει το μερίδιό της σε ιδιώτη. Ωστόσο, οι εκβιασμοί του επιχειρηματία φαίνεται να πιάνουν τόπο. Σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης,ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και οι δύο συνεταίροι της ΒΙΟΜΑΓΝ αποφάσισαν να συνταχθεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο θα ικανοποιεί τις αξιώσεις του Κ. Βαρβούτη. Το σχέδιο αυτό αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης μόνο για ταεπόμενα τρία χρόνια, οπότε και λήγει η συμβατική υποχρέωση του Κ. Βαρβούτη προς το ελληνικό δημόσιο. Το σχέδιο αυτό έχει αναλάβει να εκπονήσει θυγατρική εταιρία της Αλφα Τράπεζας Πίστεως.

Να σημειωθεί ότι αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η δημιουργία δημόσιου ενιαίου φορέα λευκολίθου, ο οποίος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της εθνικής οικονομίας και αφορά τον ορυκτό πλούτο της χώρας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org