Τετάρτη 21 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ
Νυχτερινά κέντρα με... σφραγίδα

Τρία νυχτερινά κέντρα εντός των ορίων του Δήμου Αλίμου "σφραγίζονται" σήμερα το πρωί, μέχρι να ξαναλειτουργήσουν κανονικά! Αλλωστε, στην παραλία επικρατεί ο νόμος των ανθρώπων της νύχτας...

Δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο τα νυχτερινά κέντρα που λειτουργούν παράνομα, χωρίς νόμιμη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, στην παραλιακή ζώνη. Οπως δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια από αυτά έχουν σφραγιστεί ή γκρεμιστεί. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες τους φαίνεται να έχουν τον τρόπο για να επιβάλλουν τη δική τους "νομιμότητα". Αφού όσα από τα κέντρα σφραγίζονται από δήμους και νομαρχίες, όχι μόνο ξαναλειτουργούν λίγες μέρες μετά, αλλά και επεκτείνονται παράνομα!

Η ίδια ιστορία, λοιπόν, επαναλαμβάνεται σήμερα το πρωί. Ο Δήμος, όπως ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Αλίμου Αλ. Αλούκος,πήρε απόφαση να σφραγίσει τρία νυχτερινά κέντρα, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν την περασμένη βδομάδα, έξω από το νυχτερινό κέντρο "Πρίβιλετζ" στον Αγιο Κοσμά. Τα μαγαζιά που πρόκειται να σφραγιστούν και λειτουργούν παράνομα, χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, είναι τα εξής:

  • Το καφέ - μπαρ "Ζέφυρος",ιδιοκτησίας της εταιρίας "ΔΙΟΠΟΣ ΕΠΕ", με νόμιμους εκπροσώπους τους Γιώργο και Αθανάσιο Φιλιππόπουλο,που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από το Δυτικό Αερολιμένα.
  • Το μπαρ - εστιατόριο - καφετερία, με την επωνυμία "Καλούα",ιδιοκτησίας εταιρίας ΘΗΣΕΑΣ ΑΕΒΕ, με νόμιμο εκπρόσωπο τον Εμμανουήλ Διαμαντούλη,που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά.
  • Η καφετερία - μπαρ με την επωνυμία "Σάμπια",ιδιοκτησία της εταιρίαςΑ. Φιλιππόπουλος και Σία Ε.Ε.,με νόμιμους εκπροσώπους τους Γιώργο και Αθανάσιο Φιλιππόπουλο,δηλαδή οι ίδιοι που εκπροσωπούν και το "Ζέφυρο".

Να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους δύο μήνες το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας έχει διενεργήσει ελέγχους και στα τρία μαγαζιά, έχει προχωρήσει σε συλλήψεις και έχει υποβάλει μηνύσεις σε βαθμό πλημμελήματος για "παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων, εναντίον των υπευθύνων".

Ομως, τα νυχτομάγαζα εξακολουθούν να λειτουργούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το "Καλούα" προχώρησε, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο που έκανε πρόσφατα η Πολεοδομία Αργυρούπολης, και σε αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες επεκτάσεως, εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά. Το "Σάμπια", που πρόκειται να σφραγιστεί σήμερα, έχει αλλάξει απλώς επωνυμία, αφού πέρσι ονομαζόταν "Παπαγκάιο" και ενώ είχε γκρεμιστεί ως παράνομο κτίσμα, μέσα σε λίγους μήνες ξαναχτίστηκε. Ο "Ζέφυρος", ο οποίος λειτουργεί με αυτή την επωνυμία από τη δεκαετία του '50, γκρεμίστηκε πέρσι από την πολεοδομία και μετά από τρεις μήνες ξαναχτίστηκε με την ίδια επωνυμία, στα όρια του πρώην κέντρου διασκέδασης "Φαντασία", ακριβώς δίπλα από το σημείο που κατεδαφίστηκε.

Γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η απόφαση για διακοπή λειτουργίας αυτών των κέντρων αποτελεί απλώς ένα μικρό εμπόδιο για τους ιδιοκτήτες τους, το οποίο το ξεπερνούν μέσα σε λίγες μέρες, αφού τα ξαναθέτουν σε παράνομη λειτουργία"εν ριπή οφθαλμού". Αυτός είναι ο νόμος της νύχτας...

Για παραγκωνισμό του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους ιδιοκτήτες αυτών των νυχτερινών κέντρων, μίλησε ο Αλ. Αλούκος και όπως υποστήριξε "ο Δήμος Αλίμου, στα διοικητικά όρια του οποίου εντάσσονται και τα τρία αυτά μαγαζιά, καλείται, ως αρμόδιο όργανο, να επιβάλει τη νομιμότητα". Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, για τη "νομιμότητα που πρόκειται να επιβληθεί", αφού όπως αποδεικνύεται η "νομιμότητα" επιβάλλεται από τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών.

Ο Χρήστος Κορτζίδης,επικεφαλής της Παράταξης "Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό",χαρακτήρισε θετική τη συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου Αλίμου. Και πρόσθεσε: "Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και ο Δήμος Ελληνικού. Ωστόσο, για να αντιμετωπιστεί η ασυδοσία των νυχτερινών κέντρων στην παραλία, πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη δράση όλων των δήμων της παραλίας. Να υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα, που θα καθορίσει τις χρήσεις γης στην παραλία και θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, απομακρύνοντας όλα τα νυχτερινά κέντρα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ