Κυριακή 11 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Εκδήλωση για την αντίσταση στη βουλγάρικη κατοχή

Οι συνεργαζόμενες με αυτήν ΕΑΜογενείς Ενώσεις οργανώνουν την εκδήλωση την Πέμπτη 22.7.1999

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι συνεργαζόμενες με αυτήν ΕΑΜογενείς Ενώσεις, θα τιμήσουν σε μεγάλη παναθηναϊκή εκδήλωση την Πέμπτη 22 Ιούλη 1999,την 56η επέτειο της μεγαλειώδους και ανεπανάληπτης μαχητικής διαδήλωσης του λαού της Αθήνας και του Πειραιά, στις 22 Ιούλη 1943, ενάντια στην επέκταση της βουλγάρικης κατοχής και γενικά ενάντια στους κατακτητές.

Τότε, 400.000 διαδηλωτές, κάθε ηλικίας, με τα στήθη τους έφραξαν το δρόμο στους κατακτητές. Βαρύ ήταν το τίμημα της νικηφόρας μάχης: 300 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Ωρα 11πμ: Δοξολογία - επιμνημόσυνη δέηση στο ναό Αγίου Γεωργίου Κυρίτση, οδός Χρ. Λαδά (πάροδος Σταδίου).

Ωρα 11.20 πμ: Συγκέντρωση στη γωνία Σταδίου και Ομήρου, μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου βρίσκεται η εντοιχισμένη πλάκα για τις ΕΠΟΝίτισσες και ΕΠΟΝίτες Σταθοπούλου, Λίλη, Χατζηθωμά...

Ωρα 11.30 πμ: Εναρξη της εκδήλωσης. Κεντρική ομιλία.

Ωρα 11.50 πμ: Χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Βουλής, πολιτικά κόμματα, τον νομάρχη Αθηνών, ΕΑΜογενείς Αντιστασιακές Οργανώσεις και μαζικούς φορείς.

Ωρα 12μ.: Κατάθεση στεφάνων. Πένθιμο εμβατήριο. Εθνικός Υμνος. Καλούνται να πάρουν μέρος ο λαός της Αθήνας, η Σπουδάζουσα Νεολαία, η κυβέρνηση, η Βουλή, ο νομάρχης, τα πολιτικά κόμματα, οι δήμαρχοι Αθήνας, Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, οι Στρατιωτικές Αρχές, τα πνευματικά Ιδρύματα, οι αντιστασιακές Οργανώσεις με τα λάβαρά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ