Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στέγη στα αρχαία των Μεγάρων

Αστείρευτο αρχαιολογικό πλούτο κρύβουν τα Μέγαρα και η ευρύτερη περιοχή Μεγαρίδος.Πλούτος που αποκαλύπτεται σε σωστικές ανασκαφές οικοπέδων και εντοπίζεται στις 120 αρχαιολογικές θέσεις που έχουν επισημανθεί με επιφανειακές έρευνες. Δυστυχώς όμως ό,τι έχει έρθει στο φως "φυλάσσεται" επί δεκαετίες σε αποθήκες αφύλακτες, που θυμίζουν παραπήγματα, με συνθήκες από κάθε άποψη ακατάλληλες.Ο αρχαιολόγος της Γ Εφορείας Προϊστορικών - Κλασικών Αρχαιοτήτων, Π. Ζορίδης,με 2 μόνον εργατοτεχνίτες φροντίζει αρχιτεκτονικά μέλη, αγάλματα, επιτύμβιες στήλες, επιγραφές κ. ά.

Ο Δήμος Μεγαρέων σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ και της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ανακοίνωσε την παραχώρηση του παλαιού Δημαρχείου προκειμένου να στεγαστεί η αρχαιολογική συλλογή, προσωρινά, μέχρι να χτιστεί νέο Αρχαιολογικό Μουσείο σε οικόπεδο που επίσης παραχώρησε ο δήμος, όπως δήλωσε χθες η υπουργός Πολιτισμού, Ελ. Παπαζώη.Το έργο θα ενταχθεί στο Γ ΚΠΣ,αφού πρώτα εκπονηθεί μελέτη.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι εδώ και πολύ καιρό ανακοινώνονται έργα που "θα" ενταχθούν στο Γ ΚΠΣ, ωστόσο η αξιολόγησή τους δεν έχει γίνει ακόμα. Ετσι η πολιτική ηγεσία προέβη σε μια εξαγγελία, που ανταποκρίνεται σε χρόνιο αίτημα της Γ ΕΠΚΑ, αλλά απέχει πολύ από την υλοποίηση.

Χθες ανακοινώθηκε, υπό τη μορφή τίτλου, η πρόθεση της Εφορείας να οργανώσει την αρχαιολογική διαδρομή "Στα βήματα του Παυσανία. Από το Σαρωνικό στον Κορινθιακό",για την ανάδειξη μνημείων - κυρίως φρούρια - από το Σαρωνικό μέχρι τον Κορινθιακό, ξεκινώντας από τον Κεραμεικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ