Κυριακή 4 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνάντηση επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων

Χιλιάδες επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες αναμένεται να πάρουν μέρος στην ετήσια πανελλαδική συνάντηση που οργανώνει το Κεντρικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, που πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 4 του Ιούλη,στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας.

Φέτος η ετήσια συνάντηση των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων γίνεται υπό τη βαριά σκιά του πολέμου στη μαρτυρική Γιουγκοσλαβία, υπό την απειλή της επικίνδυνης, βάρβαρης ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής επέμβασης στα Βαλκάνια.

Για το λόγο αυτό, όπως δήλωσε στο "Ρ" ο Δήμος Ζιώτας, αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΕΕΠΠ, "η φετινή συνάντηση παίρνει αντιπολεμικό χαρακτήρα. Οι πολιτικοί πρόσφυγες, που οι περισσότεροι έχουν ζήσει στο πετσί τους τα δεινά του πολέμου, θα απαιτήσουν να σταματήσει η ΝΑΤΟική κατοχή του Κοσσυφοπεδίου, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να τερματιστεί το καθεστώς της ιδιότυπης ΝΑΤΟικής κατοχής της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι στα σπίτια τους".

Ο Δήμος Ζιώτας τόνισε επίσης ότι οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες "θα εκφράσουν στη φετινή τους συνάντηση την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας και θα στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στη μεγάλη αντιπολεμική συνάντηση της ΚΝΕ στο Λιτόχωρο Πιερίας στις 10 - 11 Ιούλη".

Στο μεταξύ, με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στη Νάουσα και σε άλλες περιοχές της Β Ελλάδας για την επιτυχία της φετινής συνάντησης και τη μαζική συμμετοχή, που φέτος προβλέπεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ