Τετάρτη 23 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
"Να προστατέψουμε τη ζωή μας"

Να αγωνιστούν για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής τους και να μη θρηνήσουν άλλους νεκρούς συναδέλφους τους, καλεί τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με ανακοίνωσή της, η Εργοστασιακή Επιτροπή.

Στελέχη της παράταξης μοίρασαν τις ανακοινώσεις σε όλα τα τμήματα και συζήτησαν με τους εργαζόμενους, που είναι ανάστατοι από το φρικτό θάνατο του συναδέλφου τους Πολυζώη Χριστοδουλάκη την περασμένη Τετάρτη, του δεύτερου νεκρού εργάτη του ναυπηγείου μέσα στο '99.

Στην ανακοίνωση της Εργοστασιακής Επιτροπής σημειώνεται ότι "ενώ είναι ακόμα νωπό το αίμα του Θοδωρή Μαυραειδόπουλου που άφησε τη ζωή του στις 8 Μάρτη στο ναυπηγείο, πάλι την Τετάρτη 16 Ιούνη, ένας ακόμη δικός μας άνθρωπος ο Πολυζώης Χριστοδουλάκης δε γύρισε σπίτι του, άφησε την τελευταία του πνοή στο ναυπηγείο".

"Ο ένοχος - τονίζεται - είναι πάλι ο ίδιος. Η εργοδοσία με τις συνθήκες εργασίας που δημιούργησε και επέβαλλε, με τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, με τα παμπάλαια και επικίνδυνα μηχανήματα, με την εντατικοποίηση της δουλιάς".

Σύμφωνα με την παράταξη, πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα, όπως: Νέα και ασφαλή μέσα παραγωγής και εργαλεία. Συγκρότηση τμήματος συντήρησης, με ειδικευμένο και εξοπλισμένο προσωπικό, το οποίο θα ελέγξει τα ανυψωτικά μηχανήματα και όσα κρίνει άχρηστα να πεταχτούν και τα άλλα να επισκευαστούν. Μέτρα ασφάλειας, ανεξάρτητα από το κόστος τους. Υλοποίηση των ομόφωνων προτάσεων της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων".

Συνεχίζοντας, σημειώνει ότι η εταιρία "αντί να αγοράσει μέσα παραγωγής και μηχανήματα, αγόρασε ρολόγια, γιατί μας θέλει μαραθωνοδρόμους να τρέχουμε πρωί - μεσημέρι για να μη μας κόψουν το μεροκάματο. Αντί να πάρει μέτρα για την ασφάλειά μας, μάς στέλνει χωροφύλακες στους χώρους δουλιάς και στα αποδυτήρια".

Τέλος, επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου που δεν έχει κάνει τίποτα και τονίζει: "Μόνοι μας θα προστατεύσουμε τη ζωή μας. Οπου διαπιστώνουμε κίνδυνο από ελλιπή μέτρα, αντιδράμε και απαιτούμε".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ