Κυριακή 20 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
Γκρέμισαν μια εποχή

Εμαθα ότι γκρεμίστηκε το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, το σύμβολο υποτέλειας που στήθηκε εδώ και πολλά χρόνια στην καρδιά της χώρας μας, την Αθήνα, αυτή που γέννησε τη δημοκρατία.

Είναι πολύ φυσικό ο κάθε Ελληνας πατριώτης, που αγαπά και σέβεται την εθνική του υπόσταση, να νιώθει ντροπή και αγανάκτηση βλέποντας το μισητό άγαλμα του πατέρα του ατομικού όπλου, Τρούμαν, στο κέντρο της πρωτεύουσάς του. Θυμάμαι την επανατοποθέτηση, μέσα στο σκοτάδι της καλοκαιρινής νύχτας, στις 6.8.1987 ακριβώς, στη 42η επέτειο του ατομικού βομβαρδισμού της Χιροσίμα. Είναι πρόκληση για τους λαούς που αγωνίζονται κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και πολύ περισσότερο για το λαό μας, που το ομώνυμο "δόγμα Τρούμαν" πλήρωσε ακριβά, τόσο με πολύ αίμα και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές κατά τον εμφύλιο πόλεμο, όσο και μεταπολεμικά. Σήμερα δε με τη συνδρομή της ξενόδουλης ντόπιας πλουτοκρατίας.

Η επανατοποθέτηση του αγάλματος το 1987, επί κυβέρνησης Α. Παπανδρέου, υπήρξε πράξη πολιτικής παραχώρησης σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Εγινε κατόπιν εντολής, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ και τοποθετήθηκε στα πλαίσια της δεξιάς στροφής του ΠΑΣΟΚ.

Οι λαοί δεν ξεχνούν πως ο Πρόεδρος Χ. Τρούμαν - όργανο της διεθνούς αντίδρασης - χρησιμοποίησε δυο ατομικές βόμβες τον Αύγουστο του 1945 κατά των ιαπωνικών πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι, με τα τόσο καταστροφικά τους αποτελέσματα.

Η επαναστήλωση, λοιπόν, για άλλη μια φορά, του αγάλματος του Τρούμαν, από το ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει ανακολουθία, δείχνει το πρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, οι Ελληνες, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Ιδιαίτερα από το βάρβαρο πόλεμο ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό, που τους έχει "βοηθήσει" να νιώσουν τι εστί "νέα τάξη" του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Η κυβέρνηση Σημίτη συνεχίζει την υποτακτική πολιτική του προκατόχου του, αντιστέκεται σε κάθε αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση των Ελλήνων πατριωτών με πρωτοπόρους τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Και που αμάρτημά τους είναι η υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και της ανεξαρτησίας της χώρας μας, από τη συμμορία των δολοφόνων και η περιφρούρηση της ειρήνης στον κόσμο.

ΜΑΙΡΗ ΖΙΩΓΑ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org