Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Απορύθμιση στο νοσοκομείο

Λόγω των ελλείψεων προσωπικού, που επιτείνεται από τις καλοκαιρινές άδειες

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας, εξαιτίας των απανωτών μετακινήσεων του προσωπικού, προκειμένου να καλυφτούν τα κενά που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού.

Επιπλέον έχει προκύψει πρόβλημα και με τα κενά που δημιουργούνται λόγω της αλλαγής στο σύστημα αδειών μητρότητας, καθώς και, λόγω των καλοκαιρινών αδειών. Γι' αυτούς τους λόγους υπάρχει η άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Αυτήν την περίοδο, γιατροί, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό εξαναγκάζονται σε αλληλοκάλυψη θέσεων στην οποία αυθαίρετα και χωρίς προγραμματισμό προχωράει η διοίκηση του νοσοκομείου. Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που ήδη υπήρχε και έχει καταντήσει βρόγχος για το μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού, επιδεινώνεται λόγω των κυβερνητικών περικοπών στις δαπάνες για την υγεία που είναι απαγορευτικές και για προσλήψεις.

Η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να μπαλώσει τα πράγματα με τις εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων που όχι μόνο δε λύνουν τίποτα, αλλά δημιουργούν και τριβές μεταξύ εργαζομένων, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παράλληλα το προσωπικό παραμένει απλήρωτο τα νυχτερινά από τις αρχές του χρόνου, ενώ στους γιατρούς δεν έχουν καταβληθεί ακόμα τα αναδρομικά. Το δε πρόγραμμα εφημεριών δεν υλοποιείται κατά τον καλύτερο τρόπο και πάντως χωρίς τη συναίνεση των γιατρών.

Τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας στην υγεία που εφαρμόζει η κυβέρνηση και θα απασχολήσουν και τη γενική συνέλευση των γιατρών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ