Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπαίθριο καφενείο ο Πειραιάς

Σε ένα απέραντο υπαίθριο καφενείο έχουν μετατραπεί οι πλατείες και τα πεζοδρόμια των κεντρικών δρόμων του Πειραιά. Η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Αγραπίδη όχι μόνο ακολουθεί το δρόμο της προηγούμενης του Στέλιου Λογοθέτη,αλλά προσπαθεί να τον ξεπεράσει, καλύπτοντας στο όνομα του κέρδους κάθε σπιθαμή ελεύθερου χώρου.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας αποκάλυψε ότι στο τελευταίο εξάμηνο έχουν δοθεί 34 παραπάνω άδειες για λειτουργία μπαρ κλπ. καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από όσες είχε δώσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.Ακολούθως, ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα καταστημάτων στην Πειραϊκή και την Καστέλλα, που με τη λειτουργία τους έχουν κάνει τη ζωή των περιοίκων κόλαση. "Ο κόσμος έχει το δικαίωμα στην ησυχία. Να μαζευτούν οι παράνομοι",τόνισε.

Ο Χρ. Αγραπίδης παραδέχτηκε ότι όντως έχουν δοθεί οι άδειες που ανέφερε ο Π. Σαλπέας, σημειώνοντας ότι έχει ζητήσει από την αρχιτεκτονική υπηρεσία του δήμου να κάνει μελέτη για τους χώρους χρήσης των πλατειών και των πεζοδρόμων. Από τη μεριά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Κάρλες είπε ότι από την ερχόμενη βδομάδα μαζί με τον διοικητή της αστυνομίας και εκπρόσωπο των καταστηματαρχών θα περιοδεύσουν στην Πειραϊκή για να διαπιστώσουν ποια καταστήματα ενοχλούν. Στο μεταξύ, "καλοί" και "κακοί" συνεχίζουν ανενόχλητοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ