Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Συμβολικός αποκλεισμός του στρατοπέδου Καρατάσσου

Συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής πύλης του στρατοπέδου Καρατάσσου στη Θεσσαλονίκη, από όπου τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποχωρήσει τμηματικά και η υπόλοιπη δύναμη της ελληνικής ταξιαρχίας για το Κόσσοβο, πραγματοποίησαν χτες το βράδυ κομμουνιστές και αγωνιζόμενοι πολίτες της περιοχής, απαιτώντας να μη βγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας και να επιστρέψουν όσοι ήδη έχουν σταλεί για να προστεθούν στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής στη Γιουγκοσλαβία.

Την κινητοποίηση οργάνωσε η Αχτίδα Σταυρούπολης - Πολίχνης του ΚΚΕ. Στα όρια των δύο δήμων άλλωστε βρίσκεται το στρατόπεδο Καρατάσσου, όπου εδρεύει η 34η Ταξιαρχία Μηχανικού. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ έξω από το Δημαρχείο Σταυρούπολης και από εκεί με αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν προς το χώρο του στρατοπέδου. Εξω από την κεντρική πύλη ξεδίπλωσαν πανό και φωνάζοντας συνθήματα απαίτησαν καμία εμπλοκή της χώρας μας στον βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Καμία συμμετοχή των Ελλήνων φαντάρων στο στρατό κατοχής στο Κόσσοβο.

"Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ Γερμανία", "Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά", "Κυβέρνηση Σημίτη υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο". Συνθήματα που διαπέρναγαν τον εξωτερικό περίβολο και έφταναν μέχρι τα αυτιά των στρατευμένων νέων, που ετοιμάζονται να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, επιβάλλοντας δήθεν την "ειρήνη" με το πιστόλι στον κρόταφο του γιουγκοσλαβικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ