Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΑΓΝ
Αμφίβολο το μέλλον των εργαζομένων και της επιχείρησης

Εξαιρετικά αμφίβολο είναι το μέλλον των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην Σκαλιστήρη), αλλά και της ίδιας της λειτουργίας της επιχείρησης του Κ. Βαρβούτη, αφού ο τελευταίος δε φαίνεται και τόσο πρόθυμος να συνεχίσει τη λειτουργία της τεράστιας μεταλλευτικής επιχείρησης, που του χάρισε το ΠΑΣΟΚ το Δεκέμβρη του '95. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Βαρβούτης φέρεται να τα έχει "σπάσει" με τη συνεταίρο του και κάτοχο του 35% της ΒΙΟΜΑΓΝ Τράπεζα Πίστεως, αφού ο πρώτος της χρωστάει περίπου 6 δισεκατομμύρια δραχμές, με αποτέλεσμα να μην του χορηγεί εκ νέου χρηματοδότηση και να περιμένει έτσι αν και πότε του έρθουν ευνοϊκά τα πράγματα για να ξαναβάλει μπρος.

Η οικονομική διένεξη του Βαρβούτη με την Τράπεζα Πίστεως έχει οδηγήσει την Τράπεζα στην απόφασή της να πουλήσει το ποσοστό του 35% που κατέχει στην εταιρία, είτε στον ίδιο τον Βαρβούτη είτε σε οποιοδήποτε άλλο, αρκεί αυτή να απεμπλακεί από αυτή την υπόθεση. Από την άλλη, και ο ίδιος ο Κ. Βαρβούτης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει τμήμα του ποσοστού του σε άλλον επιχειρηματία, προκειμένου να θέσει στην επιχείρησή του και νέο εταίρο. Ηδη γίνεται λόγος για επαφές με Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Ωστόσο, τα θύματα αυτής της υπόθεσης είναι οι 400 περίπου εργαζόμενοι που έχουν μήνες να δουν λεφτά στα μάτια τους (οφειλές τριών μηνών) και που οι μισοί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και οι υπόλοιποι σε επίσχεση εργασίας. Πάντως, και να πληρωθούν, το εργασιακό τους μέλλον είναι αμφίβολο, αφού ο ίδιος ο Βαρβούτης πρόσφατα ανακοίνωσε ότι "σε περίπτωση που επαναλειτουργήσει, μόνο 220 από τους 400 περίπου εργαζομένους θα παραμείνουν στη δουλιά του". Αριθμός που είναι μικρότερος και από τις δεσμεύσεις του για την εξαγορά της επιχείρησης.

Ετσι, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τι θα κάνει ο κατά την κυβέρνηση φέρελπις επιχειρηματίας, οι εργαζόμενοι σίγουρα θα έχουν περισσότερες ελπίδες να πάρουν κάνα... σακί πατάτες, όταν πλοία που φτάνουν στο λιμάνι του Μαντουδίου, για να φορτώσουν λευκόλιθο, ξεσαβουριάζουν το προηγούμενο φορτίο, το οποίο πρόσφατα έτυχε να είναι πατάτες και τις οποίες μοίρασαν στους εργαζόμενους, που εργάστηκαν για τη φόρτωση του πλοίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ