Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Θα είμαι άξιος διάδοχος του κ. Σημίτη

Μηνύματα και διαβεβαιώσεις προς την πλουτοκρατία έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Ζάππειο

Μήνυμα προς την πλουτοκρατία ότι η ΝΔ είναι αφιερωμένη "ψυχή τε και σώματι" στην εφαρμογή της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ότι θα χρησιμοποιήσει τη νίκη της στις ευρωεκλογές για την αποφασιστικότερη εφαρμογή αυτής της πολιτικής, έστειλε ο Κ. Καραμανλής με τη χτεσινή εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Ζάππειο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε τα αφεντικά ότι δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση Σημίτη όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς και ότι το κόμμα του "θα στηρίξει την πορεία προς την ΟΝΕ και μετά τις ευρωεκλογές".

Διατυμπανίζοντας διαρκώς ότι η ΝΔ είναι το κατ' εξοχήν "κόμμα σταθερότητας", τόνισε ότι θέλει μια Ελλάδα με αποκρατικοποιήσεις, μια Ελλάδα στην ΟΝΕ με "ανταγωνιστική οικονομία, που θα στηρίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία".

Απευθυνόμενος στο λεγόμενο "κόμμα των επενδυτών" της Σοφοκλέους, δε δίστασε να αναφέρει ότι "οι αποστάσεις" στην οικονομική πολιτική μεταξύ της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΝΔ "δεν είναι τόσο μακρινές" και υποσχέθηκε "πιο φιλοεπενδυτικό περιβάλλον".

Παρόλο που ο Κ. Καραμανλής πάσχισε φιλότιμα να πείσει ότι θα είναι ο "άξιος" συνεχιστής της κυβέρνησης Σημίτη, αυτό δεν τον εμπόδισε να δημαγωγήσει ασύστολα με κορόνες του τύπου "οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι νέοι είναι θύματα της ανάλγητης, της κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης Σημίτη"!

Νίκησε το ΝΑΤΟ!

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε συστηματικά και σκόπιμα να επικεντρώσει την προεκλογική κόντρα με την κυβέρνηση στο πελώριο ζήτημα της σχέσης της απέναντι στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ, ακριβώς γιατί δε θέλει να αποτελέσει η στάση των δύο μεγάλων κομμάτων κριτήριο των ψηφοφόρων αλλά και γιατί στην πραγματικότητα συμφωνεί με την υποτακτική στάση της. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφερόμενος στην αποδοχή του "σχεδίου των 8" από τον Μιλόσεβιτς είπε ότι "είναι επιβεβαίωση νίκης της συμμαχίας"!

Ανέφερε ότι η ανάμειξη του "δικαστηρίου" της Χάγης με την παραπομπή της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας δεν είναι θετική εξέλιξη, αλλά, ταυτόχρονα, αναγνώρισε το δικαίωμα η Τουρκία να προσφύγει σ' αυτό το "δικαστήριο" για τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Αναφερόμενος στη "δίκη" Οτσαλάν έκρινε σκόπιμο να διευκρινίσει ότι "εξωγενή γεγονότα δεν επηρεάζουν καθόλου" την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων, προσθέτοντας ότι αν χειριζόταν ο ίδιος την υπόθεση ή θα του αρνούνταν την είσοδο ή θα ζητούσε τη βοήθεια των "15".

Αν και υποστήριξε ότι δεν αναδεικνύει το ζήτημα της "εγκληματικότητας" ως κυρίαρχο στην προεκλογική προπαγάνδα, ωστόσο επανήλθε αρκετές φορές σε αυτό με αφορμή την τραγική κατάληξη που είχε η "υπόθεση Φλαμπούρ". Αφ' ενός για να δημαγωγήσει με το "αίσθημα ανασφάλειας του Ελληνα πολίτη" και, από την άλλη, για να δώσει έμφαση στις καθαρά αστυνομικού και αυταρχικού χαρακτήρα προθέσεις του, όπως να οργανωθεί καλά η Αστυνομία, να αποκτήσει αρχηγείο, κλπ.

Μετά από όλα αυτά ο Κ. Καραμανλής αξίωσε το "όχι" στην κυβερνητική πολιτική στις ευρωεκλογές να δοθεί με την ψήφο στο κόμμα του. Μα ο λαός δε θέλει ένα δεύτερο ΠΑΣΟΚ, μια νέα κυβέρνηση Σημίτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πρόωρη» προεκλογική πόλωση(2003-06-28 00:00:00.0)
Αθλια "αντιπολίτευση"(1999-07-28 00:00:00.0)
Μακρύς ο δρόμος για την εξουσία...(1999-06-20 00:00:00.0)
Αποτυχία "είσπραξης" της λαϊκής δυσαρέσκειας(1999-06-14 00:00:00.0)
Προσκύνημα στο "ναό του τζόγου"(1999-05-28 00:00:00.0)
Ο Μητσοτάκης "ξαναχτυπά"(1998-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ