Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΔΙΩΤΗΣ
Δύο πόλεμοι, ένας εχθρός

"Οχι στην υποταγή" απαίτησαν χτες οι Παγκρατιώτες, γιατί - όπως το φώναξαν οι νέοι που ήταν εκεί, στην πλατεία Μεσολογγίου - "το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός". Γιατί, όπως ξεκαθάρισαν, στο μαύρο του πολέμου, του ΝΑΤΟ και της ΟΝΕ, η μόνη απάντηση είναι κόκκινη. Γιατί, όπως τόνισε ο ομιλητής της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ, Γ. Σκιαδιώτης,μέλος της ΚΕ του Κόμματος, "το μόνο δέος απέναντι στη νέα βαρβαρότητα και τους εμπνευστές της είναι η ενωμένη πάλη του λαού, το δέος του λαϊκού κινήματος". Και η δημιουργία, το στερέωμα αυτού του δέους απαιτεί στις ευρωεκλογές του Ιούνη ψήφο κόκκινη, απαιτεί τη στήριξη και το δυνάμωμα του ΚΚΕ.

Ενα δυνάμωμα που, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, έχει να αντιπαλέψει - και το κάνει - δύο πολέμους, έναν όμως εχθρό. "Είναι ο πόλεμος δίπλα μας στη Γιουγκοσλαβία. Είναι και ο πόλεμος ενάντια στο σύνολο των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού αλλά και των λαών της Ευρώπης που γίνεται στο όνομα της ΟΝΕ" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σκιαδιώτης. Και υπέδειξε τον εχθρό: το πολυεθνικό κεφάλαιο, ευρωπαϊκό και αμερικανικό, τις ασύδοτες επιδιώξεις του οποίου υλοποιεί η στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ. Επιδιώξεις που, όπως έκανε σαφές ο Γ. Σκιαδιώτης, δεν περιορίζονται στη Γιουγκοσλαβία, στα Βαλκάνια. Αντίθετα, είπε, θα προχωρήσουν όπου μπορούν, όπου δημιουργούνται κάθε φορά προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη κερδοφορία.

Παράλληλα - τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ - θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον πόλεμο της λιτότητας, της χειροτέρευσης της οικονομικής και κοινωνικής θέσης των εργαζομένων, των περικοπών των κοινωνικών δαπανών και παροχών, των εξαθλιωμένων συντάξεων.

Στους πολέμους αυτούς, σημείωσε ο Γ. Σκιαδιώτης, η Ελλάδα είναι συνεργός. Τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις των χωρών - μελών της ΕΕ. Μιας ΕΕ που μερικοί επιχειρούν να παρουσιάσουν ως "παρασυρμένη" στον πόλεμο δίπλα μας. Αυτό είναι ψέμα τόνισε ο ομιλητής. "Σημίτης και ΕΕ είναι συνεργοί και αυτό γιατί θέλουν να κρύψουν το μονοπωλιακό χαρακτήρα της ΕΕ που στη φύση της έχει και τον πόλεμο. Και επειδή δεν τα καταφέρνουν προβάλλουν ως αντιστάθμισμα τα "οφέλη" για την Ελλάδα, στην "ανασυγκρότηση" της Γιουγκοσλαβίας". Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο Γ. Σκιαδιώτης κάλεσε τους Παγκρατιώτες να στείλουν στις ευρωεκλογές του Ιούνη ψήφο αντίστασης. Να στείλουν ψήφο που θα έχει νόημα και την επομένη των εκλογών. Θα εντείνει τους αγώνες για το μέτωπο του λαού ενάντια στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που τον ωθούν στην εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ