Τετάρτη 2 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλχημείες στις οποίες πρέπει να απαντήσει ο λαός

"Η κυβέρνηση έχει αναδειχτεί σε μεγάλο μάγειρα και αλχημιστή των οικονομικών και κοινωνικών δεικτών. Και μόνο για το ωμό ψέμα της αξίζει να καταψηφιστεί, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα. Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχώς αυτοσυγκρίνεται με τη ΝΔ δείχνει σε ποιο πολιτικό γήπεδο δρα, στο γήπεδο της πιο αντιδραστικής συντηρητικής πολιτικής της μεταπολιτευτικής περιόδου".

Με τη δήλωση αυτή απάντησε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο όργιο παραπληροφόρησης που εξαπέλυσε τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση, σε σχέση με τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει.

"Ο ελληνικός λαός, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα, μια σύγκριση μπορεί και πρέπει να παίρνει υπόψη, τη σύγκριση των ρυθμών αύξησης των κερδών και των κεφαλαίων με το επίπεδο του εισοδήματος, των κοινωνικών παροχών, γενικά με το βιοτικό επίπεδό του".

Απαντώντας αναλυτικότερα στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς σημείωσε:

1. "Ισχυρίζεται, η κυβέρνηση, ότι η χώρα μας κατέχει την 25η παγκόσμια θέση στο κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα. Πώς, όμως, ανεβαίνει η Ελλάδα σε μια τέτοια θέση, όταν τα στοιχεία της κυβέρνησης ομολογούν ότι πάνω από το 25% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο φτώχειας, και ένα σημαντικό ακόμα μέρος στα όρια φτώχειας;

Το ΠΑΣΟΚικό μαγειρείο κάνει ό,τι κάνουν τα μαγειρεία των κυβερνήσεων της ΕΕ και γενικότερα. Ανακατεύει στο ίδιο καζάνι τα υπερκέρδη της ολιγαρχίας και τα εισοδήματα των μισθοσυντήρητων και συνταξιούχων.

Εμείς της θυμίζουμε ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ 3,7% προκύπτει από τα κέρδη που τα συνυπολογίζει μέσα στο ΑΕΠ, η αύξηση όμως των ονομαστικών μισθών (που και εδώ ανακατεύονται διαφορετικές κατηγορίες αμοιβών) είναι 2,8%.

Θυμίζουμε ακόμα ότι η αύξηση εισοδήματος σε σύγκριση με τους ρυθμούς αύξησης κόστους εργασίας και παραγωγικότητας υπολείπεται 3%.

Η ίδια η κυβέρνηση και οι κρατικοί φορείς κατά καιρούς δημοσιεύουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι συνήθως λένε ψέματα".

2. "Η μεγάλη απάτη της κυβέρνησης γίνεται στο πεδίο των κοινωνικών παροχών.

Με βάση εντολές της ΕΕ, που έχει αλλάξει τις μεθόδους στατιστικής, προκειμένου να εμφανίζονται αλλοιωμένα τα ποσοστά και οι αριθμοί, η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να εμφανίσει αύξηση των κοινωνικών παροχών, ανακατεύει τις ελαχιστοποιημένες κρατικές δαπάνες με τις ιδιωτικές της εργοδοσίας και με τις ιδιωτικές δαπάνες, που φορτώνονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τη σε πτώχευση πια ευρισκόμενη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Ανακατεύει, επίσης, τις δήθεν φιλάνθρωπες δωρεές που γίνονται με το αζημίωτο από ιδιωτικούς επίσης φορείς ή και ιδιώτες".

3. "Οι κοινοτικές επιδοτήσεις που απέσπασε η κυβέρνηση είναι επιδοτήσεις για τον αφανισμό της γεωργίας. Είναι επιδοτήσεις, για να καταστρέφονται τα ελληνικά προϊόντα στις χωματερές, για να αγοράζουν οι εμποροβιομήχανοι προϊόντα σε φτηνές τιμές. Το 1 τρισ., μάλιστα, δηλαδή το 13%, χρησιμοποιήθηκαν όχι για υποδομές, αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Στο ψέμα ότι αυξήθηκε το αγροτικό εισόδημα εμείς θυμίζουμε αυτό που βεβαίως γνωρίζει η κυβέρνηση ότι το καθαρό αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 2,5% το 1996, 4,4% το 1997 και 3,9% το '98, με βάση επίσημα στοιχεία, που και αυτά μαγειρεύονται για να γίνονται πιο εύπεπτα. Το πιο βασικό, όμως, στοιχείο είναι ότι ξεκληρίζεται η μικρομεσαία αγροτιά, ότι έχουμε φαινόμενα μαζικής χρεωκοπίας αγροτών".

"Ολα τα στοιχεία δείχνουν, κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα, ότι στο σώμα της ελληνικής οικονομίας υποβόσκουν όλοι οι παράγοντες μιας βαθύτερης κρίσης, για την οποία υπάρχει, όπως πάντα, η εύκολη λύση, να την πληρώσει ο λαός. Γι' αυτό ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να στέκεται μόνο στο τι έγινε ως τώρα, αλλά κυρίως σ' αυτό που έρχεται, γι' αυτό και πρέπει με τις επιλογές του να αλλάξει ρότα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ