Σάββατο 15 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Υπερασπίζουμε τη ζωή που γεννάμε

Ανθρώπινες αλυσίδες σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Βόλο, το απόγευμα στη Λάρισα, αύριο στο Λευκό Πύργο κι από εκεί στο κατεχόμενο από το ΝΑΤΟ λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στο Λευκό Πύργο θα καταλήξει αύριο το μεσημέρι το Καραβάνι Ειρήνης της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), που ξεκινά σήμερα νωρίς το πρωί απ' την Αθήνα. Οι γυναίκες της Ομοσπονδίας διάλεξαν το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της πόλης, ως κατάληξη της φιλειρηνικής τους πορείας, θέλοντας συμβολικά ν' αντιστοιχίσουν την παρουσία τους εκεί, με την καθημερινή παρουσία του γιουγκοσλαβικού λαού πάνω στις γέφυρές του. Θέλοντας να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο τις ανθρώπινες αλυσίδες, που προστατεύουν γέφυρες αλλά και ιστορικά μνημεία της γειτονικής χώρας, απ' τις ΝΑΤΟικές βόμβες...

Ταυτόχρονα με τις γυναίκες της Αθήνας, στο Λευκό Πύργο θα φτάσουν και δεκάδες πούλμαν με γυναίκες απ' όλη τη χώρα: Απ' τη Θράκη, απ' όλη τη Μακεδονία, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, ακόμα και από πολλές πόλεις της Πελοποννήσου. Εκεί, εκτός απ' την ομιλία της προέδρου της ΟΓΕ Κ. Μπουντούρογλου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θεατρικό και μουσικό δρώμενο, "φτιαγμένα" ειδικά για την περίσταση απ' τις γυναίκες των τοπικών συλλόγων της Ομοσπονδίας. Ακολούθως θα γίνει πορεία στο υπό ΝΑΤΟική κατοχή λιμάνι της πόλης, που όλο αυτό το διάστημα έχει μετατραπεί σε σύμβολο αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στο βρώμικο πόλεμο.

Ωστόσο, πριν τη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν σήμερα δύο ενδιάμεσες στάσεις - στο Βόλο και στη Λάρισα. Οι γυναίκες της χώρας μας φιλοδοξούν ν' ακουστεί και σ' αυτές τις δύο πόλεις η απαίτησή τους να σταματήσει εδώ και τώρα ο πόλεμος, να μη φύγει ούτε ένας φαντάρος έξω απ' τα σύνορά μας και να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να εξυπηρετεί τους ΝΑΤΟικούς σφαγείς. Το Καραβάνι Ειρήνης υπολογίζεται πως θα φτάσει στο Βόλο γύρω στις 12 σήμερα το μεσημέρι, όπου στο λιμάνι της πόλης ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας θα διοργανώσει αντιπολεμική εκδήλωση. Ακολούθως, θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρισα, όπου θα γίνει σχετική εκδήλωση και πορεία προς το δημαρχείο.

"Η ΟΓΕ κορυφώνει μια σειρά δραστηριοτήτων με αυτή την εκδήλωση, με αυτό το Καραβάνι Ειρήνης. Διαλέξαμε ως κατάληξη αυτού του καραβανιού τη Θεσσαλονίκη, μια και την πόλη μας αντί να την αναδείξει η κυβέρνηση σε πόλη ειρήνης, συναδέλφωσης και φιλίας των λαών, την έχει μετατρέψει σε προπύργιο πολέμου, με τη μεταφορά όλου αυτού του πολεμικού υλικού απ' το λιμάνι και το αεροδρόμιό της", τόνισε στο "Ρ" η Χριστίνα Παστελά, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Και κατέληξε τη δήλωσή της υπογραμμίζοντας: "Πιστεύουμε πως οι γυναίκες της χώρας μας οφείλουν να ορθώσουν, απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, το δικό τους ανάστημα. Το σύνθημα μας "Γεννάμε τα παιδιά μας να ζουν και ν' αγαπάνε, δε σας τα χαρίζουμε για σας να πολεμάνε", είναι η αιχμή του δόρατος της πάλης μας και είναι αυτό που θα πρέπει να έχουμε κατά νου όλες οι Ελληνίδες γυναίκες. Γιατί ο πόλεμος είναι πολύ κοντά μας, είναι ακριβώς πάνω απ' τα κεφάλια μας...".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ