Πέμπτη 6 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ"
Να φράξουμε το δρόμο στους ευρω - αμερικάνους φονιάδες

Κάλεσμα στη νεολαία για συμμετοχή στη Μαραθώνια Πορεία

Με το σύνθημα "Περπατάμε για την Ειρήνη - Δεν πολεμάμε για τον Ιμπεριαλισμό" η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" καλεί στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κυριακή 9 Μάη, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ. Η ΝΔΕ καλεί τη νεολαία και το λαό να φράξει το δρόμο στους ευρω-αμερικάνους φονιάδες, να παλέψουν για την Ειρήνη και Φιλία στα Βαλκάνια, γιγαντώνοντας το κίνημα ειρήνης.

"Την ώρα που ο "ακήρυχτος" βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται στη Γιουγκοσλαβία - υπογραμμίζει στο κάλεσμά της η ΝΔΕ - την ώρα που τα γεράκια του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν αμάχους, όταν η PAX AMERICANA απλώνεται στα Βαλκάνια, τότε η φετινή Μαραθώνια Πορεία μπορεί να γίνει ένα ακόμα πεδίο σύγκρουσης με τις μαύρες δυνάμεις του πολέμου και τον ιμπεριαλισμό".

Και συνεχίζει: "Είμαστε νέοι! Δε βολευόμαστε στον ατομισμό και την απάθεια, δε δεχόμαστε να σκύβουμε το κεφάλι σε κανενός είδους αφεντικό, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Γιατί, για μας οι νεκροί αυτού του πολέμου δεν είναι ούτε Σέρβοι, ούτε Αλβανοί, ούτε μουσουλμάνοι ούτε ορθόδοξοι:

Είναι νέοι σαν και μας, είναι εργαζόμενοι - μαθητές - φοιτητές.

Το ΝΑΤΟ παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Παραμερίζει τον ΟΗΕ και ΠΡΟΧΩΡΑ στη νέα του δομή χρίζοντας εαυτόν "παγκόσμιο χωροφύλακα". Ο κίνδυνος για τους λαούς είναι τεράστιος. Το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι στη βαρβαρότητα είναι η αντίσταση και η πάλη των λαών. Μόνο οι λαοί μπορούν να εγγυηθούν την ειρήνη, την πρόοδο και την ευημερία".

Καταλήγοντας οι νέοι της ΝΔΕ τονίζουν:

"ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ;

  • Να αποσύρει τώρα την υπογραφή της η ελληνική κυβέρνηση απ' το κείμενο για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Να πάψει να συμμετέχει στο έγκλημα που συντελείται στα Βαλκάνια.
  • Να σταματήσει απ' την κυβέρνηση η παροχή διευκολύνσεων στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα. Να κλείσουν για τους φονιάδες τα ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός Ελλάδας, καθώς και το "Θεμιστοκλής" από την Αδριατική.
  • Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ