Τετάρτη 28 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Οι λαοί υπογράφουν με τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες τους

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, καταγγέλλει τη δημιουργία του Δ' Ράιχ του ΝΑΤΟ και το νέο δόγμα, που υπογράφτηκε από τις 19 κυβερνήσεις

Αν οι ιμπεριαλιστές υπέγραψαν το νέο στρατηγικό δόγμα τους, οι λαοί όχι μόνο δεν το αποδέχονται αλλά υπογράφουν καθημερινά με τους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες το δικό τους "στρατηγικό δόγμα". Το δικό τους αγώνα, το δικό τους πόλεμο για την ανατροπή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.Αυτό τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,αναφορικά με την επικύρωση και τυπικά του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, πριν λίγες μέρες στην Ουάσιγκτον.

Η ΕΕΔΥΕ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:

"Η ανατροπή των βασικών κανόνων και αρχών του Διεθνούς Δικαίου που κατακτήθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και η δημιουργία μιας παγκόσμιας στρατιωτικής δικτατορίας της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης, επικυρώθηκαν και τυπικά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ που υπογράφτηκε με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας από τις κυβερνήσεις - εγκληματίες πολέμου των 19 χωρών - μελών του δίνει απεριόριστες δυνατότητες για στρατιωτικές παρεμβάσεις ενταφιάζοντας και τυπικά τον ΟΗΕ.

Ο βρώμικος πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας με τη σφαγή των αμάχων, την καταστροφή της παραγωγικής βάσης που χτίστηκε με τον ιδρώτα των εργαζομένων, ο βομβαρδισμός σχολείων, νοσοκομείων, οι κυνικές και φρικαλέες δηλώσεις των Κλίντον, Σολάνα και άλλων φονιάδων, αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα του "νέου" ΝΑΤΟ.

Θλιβερή συνένοχος και συνυπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση, έβαλε την υπογραφή της στο νέο καταστατικό της εταιρίας δολοφόνων του ΝΑΤΟ περιφρονώντας τη λαϊκή κατακραυγή.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται παγκόσμια είναι εκρηκτική. Οι λαοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τον σύγχρονο ευρωατλαντικό φασισμό και το οπλισμένο χέρι του ΝΑΤΟ. Ο κίνδυνος γενικευμένων πολέμων δεν είναι υπαρκτός αλλά άμεσος και ορατός. Οι λαοί το διαισθάνονται.

Αν οι ιμπεριαλιστές υπέγραψαν το νέο στρατηγικό δόγμα τους, οι λαοί όχι μόνο δεν το αποδέχονται αλλά υπογράφουν καθημερινά με τους μεγάλους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, το δικό τους "στρατηγικό δόγμα". Το δικό τους αγώνα, το δικό τους πόλεμο για την ανατροπή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

Σ' αυτόν τον αγώνα για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, τον αγώνα για το τσάκισμα του Δ Ράιχ, του ΝΑΤΟ, καλούνται να συμπαραταχθούν όλοι όσοι αρνούνται την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Ηδη ο ηρωικός γιουγκοσλάβικος λαός έσπασε τον μύθο του πανίσχυρου ΝΑΤΟ. Ηδη με τη στάση του περιφρονεί τη μεγαλύτερη πολεμική μηχανή που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης να πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα συμβάλει μαζί με τα κινήματα των άλλων χωρών στο γκρέμισμα της ΝΑΤΟικής αυτοκρατορίας που επιδιώκουν οι ιμπεριαλιστές".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ