Κυριακή 25 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στους "Ολυμπιονίκες" Χρ. Ιακώβου

Ο Χρήστος Ιακώβου δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι συνώνυμος με την αγαπημένη ομάδα όλων των Ελλήνων, τη Χρυσή Εθνική Ομάδα Αρσης Βαρών. Είναι ο άνθρωπος που έδωσε μια ξεχωριστή αίγλη στο άθλημα των δυνατών, χαρίζοντας απλόχερα Ολυμπιονίκες. Στα "χέρια" του μεγαλούργησαν σε παγκόσμιο επίπεδο οι Πύρρος Δήμας, Βαλέριος Λεωνίδης, Κάχι Καχιασβίλι, Βίκτορας Μήτρου, Λεωνίδας Σαμπάνης, Γιώργος Τζελίλης. Θεωρείται ο κορυφαίος κόουτς όλων των εποχών στη χώρα μας και από τους ανώτερους παγκόσμια μαζί με τον Βούλγαρο Αμπατζίεφ. Ο Χρήστος Ιακώβου γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο νησάκι της Αντιγόνης. Στην ψυχή του κουβαλάει την ιστορία του Ελληνα της διασποράς, την ιστορία των διωγμών και της ξενιτιάς. Κάθε τόπος είναι και μια καινούρια αρχή. Χαμόγελο στη ζωή και ξανά προσπάθεια. Ο ίδιος υπήρξε ο κορυφαίος αρσιβαρίστας, πριν την εμφάνιση του Πύρρου Δήμα και εκτός από πετυχημένος αθλητής είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Στ' αυτιά όλων των Ελλήνων θα μείνουν οι χαρακτηριστικές του φράσεις: "Κράτα γερά, κάτω από την μπάρα". Τον Χρήστο Ιακώβου, παρουσιάζει αυτή τη βδομάδα η αφιερωμένη στους Ολυμπιονίκες μας, σειρά ντοκιμαντέρ "Οι Ολυμπιονίκες". Η σκηνοθεσία είναι των Κώστα Αριστόπουλου και Νικολέττας Γουλή και η παραγωγή του τμήματος επιμορφωτικών εκπομπών της ΕΤ 1. (Κυριακή ΕΤ 1 18.45)

Επιπτώσεις...

Στις επιπτώσεις που έχουν στη χώρα μας οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί και ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, στρέφεται ο "φακός" της εκπομπής "7+7", επικεντρώνοντας την προσοχή ιδιαίτερα στο θέμα που αφορά τις συνέπειες του πολέμου στην οικονομία. Η εκπομπή, συγχρόνως επιχειρεί μία ιστορική αναδρομή, στις επιπτώσεις που είχαν οι πόλεμοι στην ελληνική οικονομία, ξεκινώντας από την επανάσταση του 1821, συνεχίζοντας στα κατοχικά δάνεια και φθάνοντας μέχρι τις ζημιές από τον πρόσφατο πόλεμο της Βοσνίας. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. (Κυριακή, MEGA 14.20)

Η περιπέτεια της φωτογραφίας

Αναφορά στους πιο σημαντικούς πορτρετίστες της ιστορίας της φωτογραφίας, γίνεται στο τέταρτο επεισόδιο της γαλλικής σειράς ντοκιμαντέρ "Η περιπέτεια της φωτογραφίας". Τα πρώτα στούντιο πορτρέτων άνοιξαν το 1839 στη Μεγάλη Βρετανία και στην Αμερική. Η Κάμερον είναι η πρώτη περίπτωση φωτογράφου με απόλυτα συνειδητή καλλιτεχνική φωτογραφική αίσθηση, που διέθετε ένα προσωπικό ύφος το οποίο επηρέασε την εξέλιξη της φωτογραφίας - πορτρέτου. Ο Ναντάρ που μεσουράνησε στο Παρίσι, ανακάλυψε το ψυχολογικό φωτογραφικό πορτρέτο, ενώ από το πολυώροφο στούντιό του πέρασε όλο το Παρίσι της υψηλής κοινωνίας. (Δευτέρα, ΝΕΤ 19.00)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ