Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
"Περιορισμένες ελπίδες" για τη μετεγγραφή τους

Το μπαλάκι στα Πανεπιστήμια έριξε χτες ο υπουργός Παιδείας κατά τη συνάντησή του με την επιτροπή γονέων φοιτητών που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια της Γιουγκοσλαβίας, για το θέμα της μεταγραφής τους σε ελληνικά ΑΕΙ. Αίτημα της επιτροπής και των φοιτητών είναι να γίνει νομοθετική ρύθμιση και να συνεχίσουν τις σπουδές τους, τις οποίες εγκατέλειψαν μετά την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, στα αντίστοιχα ελληνικά ΑΕΙ.

Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι η πολιτική βούληση για την επίλυση του προβλήματος υπάρχει, κάλεσε όμως τους εκπροσώπους των φοιτητών να μη "δημιουργούν ένα κλίμα βεβαιότητας ότι θα βρεθεί λύση" και είπε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθεί με τον προεδρεύοντα της Συνόδου των Πρυτάνεων, πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας, για να εξεταστούν τα περιθώρια που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών και των γονιών από την πλευρά τους δήλωναν αισιόδοξοι.

Από τους 1.480 συνολικά Ελληνες φοιτητές που σπούδαζαν στη Γιουγκοσλαβία, περισσότεροι είναι οι φοιτητές της Ιατρικής και Οδοντιατρικής (845 και 250 αντίστοιχα). Ο υπουργός Παιδείας είπε χτες ότι οι φοιτητές "δε θα πρέπει να έχουνε απεριόριστες ελπίδες", γιατί οι δυνατότητες των πανεπιστημίων "ιδίως σε ορισμένες σχολές, όπως είναι η ιατρική και η οδοντιατρική, δεν είναι απεριόριστες".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ